Det sker i weekenden

Denne weekend byder på alt fra et gammelt landshold, der dyster mod lokale, til makrel, brasilianske toner og sport på savannen. Her er et udpluk:

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag

LANDSHOLDSBOLD Fredag den 14. august klokken 17 spiller DBUs Old Boys Landshold mod Nykøbing FC all stars i Enelco Arena, Poul Martin Møllersvej 6a, 4800 Nykøbing Falster. Begge hold stiller med flere spillere, der har haft store karrierer i international fodbold. Blandt andet Bjarne Goldbæk, Claus Jensen, Michael Stryger og Axel Castenskiold stiller til start. Der er kampstart klokken 18.30.

KALUNDBORG ROCKER For 16. år i træk er der i weekenden Kalundborg Rocker. 6000-8000 mennesker plejer at dukke op, og i år kommer de til at møde artister som Rasmus Seebach, Christopher, Gnags og mange flere. Se mere på www.kalundborg-rocker.dk. Festen foregår både fredag og lørdag.

SKRAMLET Holbæk Teater har premiere under åben himmel på ’Skramlet’ i Holbæk museumsgård. Forestillingen er en skæv version af Shakespeares Hamlet. Holbæk Teaters hold af skuespillere vil puste liv i Shakespeares gamle klassiker. Forestillingen får premiere fredag klokken 19 og spiller frem til 4. september.

VANDREFESTIVAL Danmarks største vandrefestival begynder i Kalundborg Kommune, fortsætter rundt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn og varer tre uger. I Kalundborg Kommune er der 31 ture at vælge mellem, gratis adgang og turledere med et godt lokalkendskab. På Lolland er der 12 forskellige ture at vælge imellem, når der for syvende år i træk er Vandrefestival i regionen fra 14. august til 7. september.
Du kan læse mere om de øvrige ruter og hele festivalen her: www.vandrefestival.dk

LØRDAG

SAFARITRIATLON 100 seje børn skal denne weekend svømme, cykle og løbe sig gennem Knuthenborg Safaripark, når der bliver holdt Safari Triatlon. Arrangementet er nyt, men allerede populært, og næsten alle pladser er udsolgt. Der er udsolgt på børnedistancen, mens der stadig er ledige startnumre på både sprint og olympisk triatlon distance. Der svømmes ud for Bandholm havn i Danmarks varmeste badevand, der cykles på en rute omkring Bandholm for så at slutte inden i safariparken på Elefantmarken. Her skiftes der til sidste disciplin i triatlon – løb. Ruten er en rundstrækning på 2,5 km, der bringer løberne igennem Limpopoland og en tur rundt om Svanesøen med en tur over Søstrenes Ø. Triatlonnet foregår både lørdag og søndag.

MAKRELFESTIVAL Lørdag og søndag er der makrelfestival Der bliver røget makreller på Odden Havn. Her vil der være inspiration til opskrifter med fisk. Naturskolen laver aktiviteter, og gårdbutikker med tilknytning til havnen vil holde ekstraordinært åben. Du kan se mere om Makrel Festival på www.makrelfestival.dk

DM I weekenden den 15. og 16. august arrangerer atletikklubben IK Olympia de danske mesterskaber i 7-kamp og 10-kamp på Maribo Atletik stadion med start lørdag klokken 12 og søndag klokken 10.
19 klubber er repræsenteret med atleter fra 14 år og helt op til 73 år. Den tætteste kamp om guldmedaljen forventes at finde sted hos kvinder senior, hvor den mangeårige danske mester Tina Bech Ejlersen fra Aarhus 1900 vil blive udfordret af Sandra Böll, Sparta og Sofie Albrechtsen, Aarhus 1900, der begge vandt medalje ved de nordiske mesterskaber i 7-kamp for 20–22 årige. MariboHallernes cafeteria holder åbent i forbindelse med mesterskabet, og Lolland Kommune har sørget for borde og bænke, så man også kan sidde ned og følge deltagerne. Der er gratis entré.

MOVIE MØN Der er Sildemarked, Tirsdagsmarkeder og Æblernes dag i Stege. Og nu kan den mønske metropol og Borre så også føje til, at der fra nu af også er filmens dage. Movie Møn kan nemlig præsentere et program, der spænder vidt. Det mangefacetterede filmtilbud er blevet til i samarbejde mellem Filmfabrikken, Biografen i Stege, Møn Bibliotek, Møns Museum og Silo Bio i Borre. Biografen i Stege disker op med Asterix og en prisbelønnede kortfilm samt en forpremiere på Sommeren ’92 – den sommer, hvor Danmarks fodboldlandshold blev europamestre! Forpremieren fredag den 14. august kickstarter Movie Møn med borgmestertale og forudgående filmmenu hos Slagter Stig. Silo Bio i Borre viser gratis Open Air-forestillinger 15.-16.-17. august klokken 21 og præsenterer her nyere europæisk filmkunst. Lørdag eftermiddag er der Stunt-Show på Torvet i Stege, hvor stuntman Den Jordan demonstrerer den underholdende kunst at uddele øretæver og spark, skyde og brænde! Uden at komme til skade vel at mærke! Man kan også selv komme til at lave film og meget mere. Læs programmet på www.moviemøn.dk.

LØRDAGSJAZZ Pakhuset i Nykøbing Sjælland holder lørdagsjazz. Paul Harrisons klarinet og sax giver genlyd overalt. Hans band er et dominerende topnavn på jazzscenen og populært langt ud over landets grænser. Harrison disker op med et band med eminente danske og udenlandske kræfter. Den engelske bandleader styrer træfsikkert sit band gennem den velkendte eksplosive performance, tilsat smukke ballader, og med stramme arrangementer, solopræstationer og løssluppen humor i højsædet. Fuldblodsjazz leveret af et internationalt professionelt team. Tidspunkt klokken 12 (døre klokken 11.15), entré 60 kroner, adresse: Pakhuset, Vesterbro Torv 4, 4500 Nykøbing Sj. Billetter købes i døren.

SØNDAG

STREETSOCCER Danmarks største gadefodboldturnering, Danish Street Cup, kommer til Slagelse 16. august og giver unge boldtalenter mulighed for at optræde med deres vildeste tricks og finter på asfalten. DGI står bag turneringen, der i år støttes af 7-Eleven, og her håber man, at den nye Messi eller Rasmus Festersen skal findes i Slagelses gader. Danish Street Cup finder sted på Nytorv i Slagelse, og til sidst dyster de bedste hold i en finale på Rådhuspladsen i København i september. Der er gadefodbold fra klokken 11-17 søndag.

DRAGSHOLM FYLDER ÅR En ældre dame fylder 800 år i år. Det skal naturligvis fejres med manér. Det er Dragsholm Slot, der er fødselsaren, og det 800-årige slot er en stærk, gammel dame, bygget af kampesten og dansk eg beliggende på den inddæmmede Lammefjorden midt i det smukke Odsherred. Søndag inviterer slottet til 800-års fødselsdag, hvor folkene bag byder på lidt godt til ganen og maven samt musik, underholdning og leg for både store og små. Duk op mellem klokken 14 og 18. Der er fri entré, og alle er velkomne. Parkering skal ske på markerne ved Dragsholm Allé. Yderligere information om arrangementet kan findes på slottets Facebook-side.

RIOJAZZ Der bliver både danske og brasilianske toner, når Scene1 præsenterer RioJAZZ4 i Askeby.
Den unge danske bassist Morten Ankarfeldt har gennem en årrække haft et spændende musikalsk samarbejde med den brasilianske stjerneguitarist Caio Marcio Dos Santos, og det er der kommet flere CD udgivelser ud af - senest RioJAZZ4. Nu gæster Morten Ankarfeldt Scene1 i Hårbøllehuset sammen med Dos Santos og den brasilianske trommeslager Cassius Theperson samt den danske saxofonist Christina von Bülow. Tid: Søndag den 16. august klokken 15, sted: Hårbøllehuset, Vindebækvej 48, 4792 Askeby, Entré: kroner 100 kroner - unge under 25 år halv pris.