Det sker i vinterferien

Der er vinterferie på programmet i denne uge. Det betyder masser af arrangementer rundt omkring i regionen. Se et lille uddrag af mulighederne her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved

 • Byg med Lego i på Næstved Bibliotek, mandag til onsdag fra kl. 10-12. Arrangementet er gratis, men man skal tilmelde sig ved at printe en billet på www.naesbib.dk/arrangementer. I videoen herover kan du se, hvordan det gik for sig, da børn gik i krig med klodserne mandag.
   
 • I Børnekulturhusets værksteder på Grønnegades Karserne kan man  komme på rejse i fantasiens og kreativitetens forunderlige verden. Værkstederne bliver fyldt med pap, kasser, ledningsrester, pinde, skruer, dimser og dutter af alverdens art, som skal omdannes til robotter og rumraketter. Workshoppen har åbent tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10-15. Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendigt.

Vordingborg

 • På Danmarks Borgcenter kan man mandag til fredag komme på rundtur i Gåsetårnet med Ridder John, som kan en masse røverhistorier, man kan høre om de spændende begivenheder, der udspillede sig i det gamle middelaldertårn, man kan gå på stylter, svinge et sværd, spille spil og meget andet. Det koster 100 kr.
   
 • Lad kreativiteten blomstrer i Farmors legeværksteder. Tirsdag den 16. februar mellem 12 og 15 er der mulighed for at finde den kreative åre frem på Vordingborg Bibliotek. 

Stubbekøbing

 • På biblioteket kan de 3 til 8-årige mandag fra kl. 11-12  se fem sjove kortfilm med blandt andet Vitello, og kl. 12.30-13.30 sætter bibliotekaren ”Min pinlige familie og mutantdræbersneglene” på for de 8-12årige.

Sakskøbing

 • Tirsdag er der maleworkshop for de kreative fra 4 år og op på Sakskøbing Bibliotek

Stokkemarke

 • Kom og klap lam på Knuthenlund i vinterferien. En landbrugsmedarbejder står klar til at svare på spørgsmål mellem himmel og jord, og der er mulighed for at komme helt tæt på de små lam. Hverdage mellem 13.00 – 15.00 og weekenden mellem 14.00 – 16.00. Fra den 13 til den-21 februar. Se programmet her.

Nysted

 •  Onsdag underholder Ballonprofessor Bobbel med ren ballonmagi på Nysted Bibliotek. Husk at booke en gratis billet på www.guldbib.dk

Nykøbing Falster

 • Mandag den 15. februar kan man kæle med en søstjerne, fisk eller krabbe, når ”Fjord & Bælt” kigger forbi Hovedbiblioteket.

 • Onsdag kommer Anne Elmer fra Museum Lolland-Falster på besøg på biblioteket med alt det legetøj, farmor og mormor legede med, da de var små. Samtidig fortæller hun spændende historier og laver sjove lege fra børnelivet i 1960’erne. Er vejret til det, foregår legene udenfor. Husk at booke en gratis billet på www.guldbib.dk
   
 • På biblioteket bliver der fredag varmet op til børnenes MGP, der ruller over skærmen om lørdagen. Kom og vær med til et brag af en fest, når vi lytter til de bedste sange fra tidligere år, mens vi guffer chips og drikker saft. Husk at booke en gratis billet på www.guldbib.dk

Jyderup

 • Der er "sjov i vinterferien"  tirsdag og onsdag i Jyderup-hallen. Her er der blandt andet ansigtsmaling og FIFA-turnering på programmet. Og så kommer klovnen Njetski også forbi. Det er gratis at deltage – børn under 10 år skal være ifølge med voksen.  Se hele programmet her.

Holbæk

 • Prop & Berta On Stage:  Onsdag den 17. februar kl. 14.30 – 15.00 Holbæk Børnebibliotek Fra den 13.02.16 til den 06.03.16 opfører Holbæk Teater forestillingen Prop og Berta On Stage som en lang rap skrevet af Clemens ud fra Bent Solhofs folkekære fortællinger.  Derfor har Holbæk Bibliotek lavet en lille udstilling med Prop og Berta lydbøgerne samt en quiz, for de mindste, som du kan deltage i, hele vinterferien. Onsdag den 17. februar kl. 14.30 får vi besøg af nogle af skuespillerne. Billet kræves ikke – bare mød op.
   
 • Susannes Krea-klub. Torsdag den 18. februar kl. 15.00 – 17.00 på Holbæk Bibliotek
  Her er alle kreative sjæle velkomne, om du er barn eller voksen. Det er bibliotekets egen kreative medarbejder Susanne, som vil stå for arrangementerne. Denne gang vil Susanne hjælpe med at lave flotte pompom-fugle.
  Krea-klubben foregår en torsdag i hver måned.  Billet kræves ikke - bare mød op!.

Nykøbing Sjælland

 • Børneteater ”Den lykkelige bonde” for de 3-6 årige i Pakhuset. ”Den lykkelige bonde” er frit fortalt efter et rumænsk folkeeventyr. Forestillingen spiller torsdag den 18. februar klokken 10.00. Entré Kr. 20 Forsalg på bibliotekerne og på www.odsbib.dk

Asnæs

 • Teatret Aspendos besøger Aksen. ”Totte bygger” børneteater for de 2-5 årige. De flest kender Gunilla Woldes børnebogsserier om Lotte og Totte, som fortæller om små og store hverdagsoplevelser. Nu kan Totte også mødes i en munter teaterforestilling for de mindste.