¨

Det nye regeringsgrundlag er positivt for landdistrikter

Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Bedre mobildækning og udflytning af statslige arbejdspladser er centrale elementer regeringsgrundlaget, som vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd.

Søndag præsterende de tre partiledere i den nye borgerlig trekløverregering bestående af Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti et nyt regeringsgrundlag.

Her er bedre mobil- og bredbåndsdækning, udflytning af statslige arbejdspladser og flere muligheder for turismeerhvervet centrale elementer i regeringsgrundlaget.

Hos Landdistrikternes Fællesråd, der repræsenterer 42 af landets 98 kommuner, mener man, at der er mange gode initiativer for landdistrikterne i regeringsgrundlaget.

Det er meget positivt, at den kommende regering lægger op til at tage hånd om nogle af de områder, der er helt afgørende for, at vi kan skabe vækst og udvikling i hele landet

Steffen Damsgaard, formand Landdistrikternes Fællesråd

- Set med landdistrikternes øjne rummer regeringsgrundlaget en række spændende initiativer, der uden tvivl vil bidrage til et Danmark i bedre balance, udtaler formand Steffen Damsgaard i en meddelelse.

Bøn: Opret et superministerium

Han understreger samtidig, at han er glad for, at partierne har lyttet til organisationens ønske og flerårlige indsats for at sikre en offensiv regional- og landdistriktspolitik.

De tiltag som handler om udflytning af statslige arbejdspladser, forhandling om videreførelsen af BoligJobordningen, bedre mobil- og bredbåndsdækning og flere muligheder for turismeerhvervet i hele landet, vækker stor glæde.

- Det er meget positivt, at den kommende regering lægger op til at tage hånd om nogle af de områder, der er helt afgørende for, at vi kan skabe vækst og udvikling i hele landet, siger Steffen Damsgaard.

Den nye regering ventes at blive præsenteret mandag.

Landdistrikternes Fællesråd har tidligere foreslået, at der kommer flere tiltag for yderområderne i regeringsgrundlaget, og at de bliver samlet i ét nyt superministerium.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App