¨

Det halter med turismen - ny plan skal vende udviklingen i Region Sjælland

Foto: TV2 ØST

En ny fælles udviklingsplan skal give udvalgte feriesteder et kvalitetsløft i håb om at styrke Sjælland som rejsedestination.

Det halter med at lokke turister til at overnatte i Region Sjælland.

Det er på trods af, at Sjælland har Danmarks største koncentration af sommerhuse og hvert år tiltrækker knap fem millioner turistovernatninger.

I 2018 var der 0,4 procent færre turistovernatninger på Sjælland og øerne i forhold til i 2017. Til sammenligning voksede turismen på landsplan med tre procent.

Men den mangfoldige natur og kulturarv gør Sjælland til et helt særligt sted, lige som turismen har et stort uudnyttet potentiale. Derfor skal en ny udviklingsplan styrke Sjælland og øerne og gøre det til et sted, der er mere attraktivt for besøgende.

Med en fælles udviklingsplan vil vi styrke turismen på Sjælland ved at skabe en stærkere sammenhængskraft og prioritere udviklingen der, hvor der er allermest potentiale

Helle Reedtz-Thott, Formand, Styregruppen for udviklingsplanen

Det skriver Dansk Kyst- og Naturturisme i en pressemeddelelse.

Udviklingen skal prioriteres

Helt konkret skal planen medvirke til øget vækst, og her er planen at skabe mere fokuseret udvikling på udvalgte steder. Blandt andet ud fra principper om kvalitet og bæredygtighed.

- Med en fælles udviklingsplan vil vi styrke turismen på Sjælland ved at skabe en stærkere sammenhængskraft og prioritere udviklingen der, hvor der er allermest potentiale. Sjælland har meget at byde på af kultur- og naturoplevelser, og vi vil også se på, hvordan vi kan udnytte synergieffekterne med storbyturismen i København. Med Realdanias beslutning om at gå ind i arbejdet har vi fået samlet et stærkt hold, siger formand for styregruppen og bestyrelsesmedlem i Dansk Kyst- og Naturturisme, Helle Reedtz-Thott, i pressemeddelelsen.

Bag planen står 17 sjællandske kommuner, sjællandske turistorganisationer og Dansk Kyst- og Naturturisme, der tilsammen finansierer projektet med den fælles udviklingsplan i samarbejde med Realdania.

Målet er, at den samlede turistomsætning på Sjælland og øerne kommer op på 15 milliarder kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App