Derfor holdt togene stille

Det var frygten for en ulykke, der her til morgen fik DSB's lokoførere og andet personale til at holde fagligt møde

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lokomotivførerne hos DSB holdt her til morgen fagligt møde om sikkerheden i togene. Det har betydet aflyste og sidenhed forsinkede tog i hele landet.

- Vores medlemmer bliver sat i en umulig situation. De kan ikke længere tage ansvaret for passagerernes sikkerhed – og det havde de åbenbart behov for at få en snak om i dag. Derfor nedlagde de arbejdet, udtaler formand for Dansk Jernbaneforbund, Henrik Horup i en pressemeddelelse.

For dårlig sikkerhed

Helt konkret mener lokoførerne, at der på flere stationer er mangelfuld eller forkert afmærkning, at de orienteringsskærme lokomotivførerne, i tog uden andet personale, skal kigge på, er monteret forkert, og derfor ikke kan anvendes, og at DSB ikke sørger for, at sikkerhedsudstyr som aftalt er på plads ved besparelsestiltag.

Alt dette medfører - ifølge lokoførerne - en øget risiko for, at der sker et alvorligt uheld, som betyder, at en evakuering ikke kan sikres i tilfælde af en ulykke, og at ældre, børn og handicappede overlades til sig selv.

Formanden mener, den forringede sikkerhed hænger sammen med, at DSB gennem længere tid har kæmpet for at forbedre sin økonomi pga. fejlslagne projekter. Samtidig har der været et stort politisk pres på at sikre rettidighed. Dette har ført til at DSB ikke længere håndterer sikkerheden på forsvarlig vis, hedder det i pressemeddelelsen.

Dansk Jernbaneforbund skriver, at det har gennem længere tid prøvet at få en ligeværdig dialog i gang med DSB, men at det ikke har været muligt.