Der venter os en sensommerlig søndag - i morgen kommer det ’rigtige’ efterår

Det bliver en solrig søndag, hvor temperaturen kan snige sig op på 21 grader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Korte ærmer, solbriller og åbne vinduer.

Det er ikke et helt almindeligt efterår, som vi for tiden oplever.

Hele landet har den seneste tid været ramt af en usædvanlig varme for denne årsdag, og lørdag skrev sig ind i historiebøgerne.

For ved DMI's officielle vejrstation i Store Jyndevad, ved den dansk-tyske grænse, nåede temperaturen lidt i 16.00 op på hele 24,3 graders varme, og så varmt har det ifølge TV 2 Vejret aldrig før været på denne tid af året.

Dermed blev den tidligere rekord på 23,5 grader målt den 16. oktober 1949 slået med hele 0,8 grader, og ikke nok med det - kun én gang før er der målt en højere temperatur i årets tiende måned end tilfældet var det lørdag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Efterår ved Nysted på Lolland.
Efterår ved Nysted på Lolland.
Foto: Lis Hoffmann

Og det sensommerlige efterårsvejr ligger over landet lidt endnu. Søndag bliver nemlig tør og solrig, hvor temperaturen kommer til at ligge mellem 16 og 21 grader.

Mandag tjekker det ’rigtige’ efterår ind

Der kommer desuden til at være en let til frisk vind fra sydøst. I aften og i nat bliver det dog efterhånden skyet i de vestlige egne, og ud på natten kan der komme lidt regn mod nordvest.

Det er et højtryk over Baltikum, som sender den tørre og lune luft op over Danmark fra sydøst og syd. I løbet af mandag passerer en koldfront landet fra nordvest og skubber den lune, tørre luft mod øst.

Herefter vil køligere luft og relativt svage fronter bevæge sig ind over landet vestfra.