Der er salt nok til endnu en snestorm

Isvinteren har taget hårdt på saltlagrene. Men der er salt nok, understreger Vejdirektoratet. Hos saltleverandør GC Rieber er man dog ikke helt enig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom endnu en snestorm er på vej  og klar til at beklæde vejnettet i en tyk hvid snedyne, er der ingen grund til bekymring hos trafikanterne. Der er salt nok.

Det fastslår kommunikationschef i Vejdirektoratet Mette Lundorf.

- Vi går ikke i panik. Der er selvfølgelig pres på saltlagrene på grund af den hårde vinter, men der er salt, siger Mette Lundorf.

Vejdirektoratet mødtes mandag med repræsentanter fra kommuner og salt-leverandører for at finde ud af, hvordan situationen med skrøbelige saltlagre skal håndteres.

- Der er ikke tale om et krisemøde. Men vi gør alt, hvad vi kan for at finde ud af, hvordan vi kan bruge saltet på den bedst mulige måde, siger Mette Lundorf.

Presset på de danske saltlagre er i den grad til at få øje på. Indtil videre er der allerede brugt 75.000 ton salt, hvor der på en normal vinter kun bliver brugt 30.000 ton.

Kim Gosvig Hansen er salgskonsulent hos den store saltleverandør GC Rieber Salt. Han mener, at vi skal forberede os på mange glatte veje den kommende tid.

I modsætning til Vejdirektoratet mener han ikke, at der er salt nok til at dække hele landet.

- Situationen er meget stram lige nu. Vi har kun en lille smule salt, som vi fordeler til dem, vi har kontrakt med,
deriblandt Vejdirektoratet. Men der er ikke nok, siger Kim Gosvig Hansen, og fortsætter:

- Der er mange entreprenører og andre private, der har med snerydning at gøre, som ingenting får.

Kim Gosvig Hansen vurderer, at der kun vil være salt til motorvejene og andre store hovedfærdselsårer.