Der bliver sparet på julen

Befolkningen i Region Sjælland vil skrue ned for juleforbruget med 25 procent i år i forhold til sidste år. Det viser undersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Befolkningen i Region Sjælland vil skrue ned for juleforbruget med 25 procent i år i forhold til sidste år. Det viser undersøgelse.

 Det betyder, at en sjællandsk husstand i gennemsnit vil bruge 4.550 kroner på julen i år, afslører en ny undersøgelse TNS Gallup har foretaget for Nordea. Det skriver tv2.dk.

Af det beløb har sjællænderne besluttet at bruge de 2.910 kroner på julegaver. Dermed er Region Sjælland det område i landet, hvor befolkningen vil bruge det mindste beløb på såvel julen generelt som på gaver.

- Det giver god mening, når man sammenholder tallene med udviklingen på boligmarkedet over det seneste år, siger forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen til tv2.dk og peger på, at boligpriserne i Region Sjælland har haft det yderst vanskeligt i året, der er ved at være gået.

Sparsommelige borgere
Hun mener ligeledes, at den sparsommelighed, der har været kutyme for danskerne gennem og efter finanskrisen, stadig har godt fat i befolkningen.

- Danskerne har lært af krisen. Vi har lært at holde hus med pengene, og det er klart, at man føler sig lidt fattigere, når man sparer så meget op, eller når man sætter turbo på at afdrage sin gæld, siger Ann Lehmann Erichsen.

 Undersøgelsen viser, at midtjyderne er parate til at bruge mest på julen med 5.460 kroner pr. hustand.