Den første sne er faldet: Giver problemer i trafikken

Den første sne i regionen falder netop nu på Lolland-Falster og på Sjælland, og der er mere på vej. Det kolde vejr giver problemer i trafikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Snefnuggene daler roligt ned over gader og stræder på Lolland-Falster og flere steder på Sjælland netop nu og varsler om, at der snart er dømt sneboldkrig på legepladserne og snemænd i haverne.

Men anderledes kaotisk ser det ud på de store veje, hvor sneen og det glatte føre forårsager ulykker og køkørsel, oplyser Mette Nedergaard, vagthavende ved Vejdirektoratet.

- Der har været nogle små trafikuheld på grund af glat føre, blandt andet på Sydmotorvejen, siger hun.

Af samme årsag har Vejdirektoratet haft gang i deres vinterfolk i et par timer, som strøer salt på vejene og skovler sne.

- Men det tager jo noget tid, før de er færdige med det, så vi opfordrer virkelig til, at man kører efter forholdene og sætte farten ned, siger Mette Nedergaard.

Mere sne på vej

Og der er mere på vej i nattens løb, fortæller vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Steen Rasmussen.

- Det er et lavtryk sydfra, som trækker indover landet, og det giver så allerede nu sne på Lolland-Falster. Senere på aftenen rammer det resten af Sjælland, siger han.

Der er dog også tøvejr i luften, så det er ikke sikkert, at al sneen bliver liggende, lyder det fra den vagthavende.

- Temperaturene vil stige sidst på natten, så hvis man skal ud at lege med sne, så skal man nok tidligt op. Men frosten kommer tilbage sidst på dagen, så jeg tror ikke, at al sneen forsvinder, siger Steen Rasmussen.

- Tag hensyn i trafikken

Uanset hvad, så er det sikkert, at vinteren er på vej, og derfor skal man også tage ekstra hensyn i trafikken, fortæller Mette Nedergaard.

- Hvis man ikke har fået vinterdækkene på bilen endnu, så er det ved at være på tiden. Og så sørg for at tage lidt af farten, gentager hun.

Ifølge Vejdirektoratet er der især glat på for eksempel broer, skovveje og åbne strækninger, fordi vejtemperaturen her har tendens til at være lavere end andre steder.

Hvis sneen falder ved dig, må du gerne sende dine snebilleder til TV ØST på redaktion@tveast.dk  eller dele dem med os på vores Facebook-side her eller i opslaget nedenunder: