Den første akutpakke har kun hjulpet få

Jobcentre har ikke haft fat i hver femte, der risikerer at miste dagpengene. Næsten ingen har fået jobrotation

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når akutpakke 1 på mandag skal evalueres, må parterne konstatere, at den har hjulpet meget få, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Det blev ellers fremlagt som et prestigeprojekt, da beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i august lancerede regeringens første akutpakke.

330 millioner kroner skulle sættes af til en særlig og målrettet indsats for de ledige, der nærmede sig dagpenge-kløften.

Dagpengetruede uden kontakt med jobcenter

Men det er ikke lykkedes jobcentrene at få kontakt med alle de udfaldstruede, selv om det var målet, men det er mislykkedes med hver femte, viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Og at langt fra alle har fået glæde af de værktøjer, der er i pakken, skriver avisen.

En anden højt profileret del af akutpakken var, at kommunerne skulle få flere ledige i jobrotation. Men tallene viser, at blot 0,7 procent af de i alt 51.118 i målgruppen er kommet i jobrotation.

Skuffelse over ordning

- Der er ikke nogen af os, der synes, det her er i orden. Men vi skal fortsætte indsatsen med at opkvalificere de ledige. Der kommer også en tid efter krisen, siger Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen.

I a-kassernes brancheorganisation siger direktør Verner Sand Kirk, at pakken er god, fordi den har hjulpet a-kasser og jobcentre til at samarbejde bedre.

- Men det er jo klart, at enhver kan se, at den udfordring, vi står overfor, er mange gange større, end den akutpakke kan løfte. Den er på ingen måde tilstrækkelig, siger han og bakkes op af LO og en række borgmestre, som avisen har talt med.

/ritzau/


Nyhedsoverblik