Delte meninger om skolelukninger

Her til aften protesterer forældre flere steder i regionen mod skolelukninger. Men eksperter mener, at der er god fornuft i at lukke de mindste skoler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hundredevis af forældre er her til aften på gaden for at vise deres  utilfredshed med, at kommunerne vil nedlægge flere skoler.  

På landsplan er der under 200 elever på hver tredje skole. Men de små skoler er dyre, og derfor kan det være en god ide at lukke skolerne eller slå dem sammen med andre skoler. Det mener Krevi, der er et uafhængigt statsligt institut, der arbejder for, at de offentlige midler bliver udnyttet bedst muligt

- Rent økonomisk kan vi se, at vi kan få bedre udnyttelse af lærerressourcerne og de administrative ressourcer på skolerne ved at gøre dem lidt større, end de er i dag, siger Torben Buse, direktør i Krevi.

Også fagligt kan der være en fordel. Det pegede folkeskolens rejsehold på i deres anbefalinger for en bedre folkeskole. Niels Egelund, der er professor og centerleder på Danmarks Pædagogiske Universitet er enig:

- Der er en tendens til større faglighed på større skoler. Det hænger sammen med, at der er flere lærere at trække på, at lærerne kan sparre indbyrdes, og at flere lærere underviser i deres linjefag. På den måde har de større skoler altså nogle fordele, siger Niels Egelund.