Deltagernes vægttab skal kickstartes igen

Ingen af Lev Livets tre kvindelige deltagere fik tallet på vægten ned i denne uge. Det skal der laves om på. Birgitte Nymann giver deltagerne klare instrukser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lev Livet-deltagerne må igen sande, at de bestemt ikke kommer sovende til et større vægttab. Hverken Beate, Tina eller Lone har tabt sig i denne uge.

- Møgvægt! Jeg forstår det virkelig ikke. Jeg har løbet hver dag og endda gået ekstra ture. Jeg ved ikke, hvad der sker, lyder det umiddelbart efter fra en frustreret Lone.

Birgitte giver gode råd
Deltagerne har ellers været inde i en periode med nedadgående vægt. Men ifølge Birgitte Nymann er det ikke unormalt, at man pludselig kan ramme et dødvande i et længerevarende slankeforløb. Heldigvis er der råd for det. Instruktøren giver deltagerne tre konkrete tips til, hvordan man kan kickstarte et slumrende vægttab:

1. Spis ikke i 12 timer
Forsøg ikke at spise efter du har spist aftensmad og 12 timer frem. Fx i tidsrummet fra kl. 19-9. Hvis du får lyst til at indtage noget, så hold dig til kaffe, te og vand. Det gør, at kroppen får tid til at arbejde med alt det, som er der i forvejen. Og der er ingen god grund til at spise efter kl. 19, hvis ellers man har spist rigtig i løbet af dagen.

2. Væn kroppen til mindre mad
Tillad dig selv at blive sulten igen. Når man fjerner kalorier fra kroppen, vil den naturligt skrige på dét, den plejer at få, men det er kun til at begynde med. Så tag et par dage, hvor du spiser mindre og mærker sulten. Herefter vil kroppen have vænnet sig til at få mindre og sultfølelsen vil forsvinde.

3. Drik nok vand
Mangel på vand øger appetitten. Det er bevist, at vi spiser mere, hvis vi ikke har drukket nok vand i løbet af dagen.