Deltagere bliver indkvarteret i byen

Over 20.000 landsstævnedeltagere er nu blevet fordelt på indkvarteringssteder i og omkring Holbæk. På grund af det lave deltagerantal bliver størstedelen indkvarteret i Holbæk by.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De 16 landsdele i DGI har nu fået at vide, hvor de skal sove under Landsstævne 2009, og fordelingen var ventet med spænding. De, der ligger længst væk, er nu blot 13 km fra Holbæk, og hele 75 % af deltagerne kommer til at bo inden for bygrænsen. Det betyder et rigtigt nært stævne uden timelange busture til aktiviteter og events. Langt de fleste landsdele har man kunne fordele på op til 2 skoler/campingområder og enkelte på højst 3 steder.

- Fordelingen af landsdelene blev mulig i det øjeblik, vi kendte deltagerantallet, og vi har arbejdet intenst på at få kabalen til at gå op, så hver landsdel er fordelt på så få steder og så tæt på Holbæk som muligt, fortæller landsstævneleder og eventchef hos DGI Lars Rasmussen.

Lars Rasmussen glæder sig over det nære landsstævne, der netop er muligt i Holbæk, og som følge af at deltagerantallet endte lige over 20.000, er deltagerne kommet endnu tættere på byen end oprindeligt planlagt. Hos Holbæk Kommune ser man også frem til et stævne tæt på det hele:

- Vi har indtil 16. april taget udgangspunkt i, at der skulle komme 25.000 deltagere, og derfor har vi nu efterfølgende skåret ned på nogle af yderområderne, da vi ønsker at give deltagerne et rigtig nært stævne tæt på byen og stævnets centrum på Holbæk Fælled, forklarer Torben Mortensen, projektleder for Holbæk Kommune. Han tilføjer desuden, at udfordringen har været et større ønske om at overnatte på camping end inde på skoler.

Følgende indkvarteringssteder udgår: Udby skole og hal, EUC Audebo, Hagested skole og hal, Gislinge skole, Undløse skole, Stestrup hallen, Sdr. Jernløse skole, Ågerup Skole, Sejrgaardsskolen.