Debat: Hvad mener du om regionerne?

52 procent af danskerne mener, at regionerne bør nedlægges. Region Sjællands formand påpeger, at han og kollegerne har hevet flere lokale sejre hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvad kan regionerne? En del hvis du spørger regionsrådsformand i Region Sjælland, Steen Bach Nielsen (S) - måske knap så meget, hvis du spørger vælgerne.

En meningsmåling foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk viser, at 52 procent af danskerne vil nedlægge regionerne. Steen Bach Nielsen derimod påpeger, at der er brug for instansen, og at han og kollegerne blandt andet har været med til at vinde sejre som specialer på sundhedsområdet, en ny storstrømsbro og en elektrificering af banenettet fra Rødby til København.

Læs også: Regionsformand gør op med fordomme

Hvad mener du om regionerne? Deltag i debatten.

Her er nogle af reaktionerne fra Facebook:

Steen Drews: Nedlæg regionerne, Region Sjælland har da helt klart vist, at de ikke er til noget, en fuldstændig uduelig regionsformand, og øvrige politikerer, nej ud med det, deres opgaver kan nemt laves at stat, og kommuner.

Susanne Langgaard Pedersen: Man kan ikke nå dem

Arne Rohde: For at udtale sig om den slags kræver det et minimum af kendskab til hvordan forskellige områder i samfundet forvaltes. I stedet for at skrive NEDLÆG regionerne og den slags kommentarer, ville det klæde debattørerne at sætte sig ind i regionernes opgaver. Regionerne har desværre ikke så mange opgaver som de tidligere amter. men det er der vores sundhedsvæsen, sygehuse og primær læger bestemmes, og så er det også der at der arbejdes for vækst. Kommunerne overtog efter min mening alt for meget da amterne blev nedlagt, og der er mange opgaver de ikke har forvaltet særligt godt. Set hvordan det er gået med børneforsorg (Brønderslev sagen m.fl.), eller psykiatrien der halter meget. Det står heller ikke godt til med genoptræning af f.eks. hjerneskadede, som vi har set eksempler på de seneste dage i TV2 nyhederne, men også miljøet har fået det dårligere efter det overgik til kommunerne. Det er ikke kun kommunernes skyld, men det skyldes i høj grad at ekspertisen blev spredt ud over alle kommunerne, og ikke som før hvor den var samlet i amterne. Så i stedet for at ønske regionerne nedlagt, skal vi meget hellere udvide opgaverne i regionerne og så give dem penge til at udfører opgaverne til borgerne tilfredsstillelse. Hvis Staten skulle overtale sundhedsvæsnet helt og holdent, hvordan tror kritikerne så at vores sygehusvæsen og primær lægekonsultationerne ville se ud ?

Michael Fallwicki: Ingenting. De er komplet ubrugelige.

Kurt Engel: Det er bare et fordyrende led, der i princippet kunne laves af kommunerne.
Eller afskaf kommunerne og styrk regionerne.

Michal Montoya: Kunne bedre lig amtet