DEBAT: Hvad mener du om aflivningsforslaget

Der er ingen politisk opbakning til Venstres forslag om aflivning af hvalpe uden stamtavle. "Ulækkert,""det undrer mig," og "ikke særlig gennemtænkt" lyder reaktionerne. Hvad mener du?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forslaget om at aflive alle hvalpe bliver med al sandsynlighed ikke til noget alligevel. Der er bred politisk enighed om, at Venstres Flemming Møllers forslag om, at alle hvalpe uden stamtavle skal aflives for at komme kamphundeproblemet til livs, ikke er realistisk.

Her er samlet kommentarer fra partierne.

- Jeg synes, det lyder dramatisk, at aflive sunde og friske hvalpe. Det undrer mig, at en dyrelæge kan foreslå det, siger Karina Lorentzen fra SF til Jyllandsposten.

- Umiddelbart vil jeg ikke have det godt med at aflive rigtig mange hundehvalpe, siger Dyrevelfærdsordfører Julie Skovsby fra Socialdemokraterne til Jyllandsposten.

- Det virker mildt sagt ikke særlig gennemtænkt. Kommer det for eksempel også til at gælde krydsninger af labrador og retrievere? Og hvad er der egentlig galt med alle de søde gadekryds tusinder af danskere har, siger den konservative dyrevelfærdsordfører Knud Kristensen.

Skarpest kommer kritikken fra Dansk Folkeparti.

- Jeg har sjældent hørt så vanvittigt et forslag. Det er vel 90 procent af de danske hunde, der ikke har en stamtavle og for at komme 20.000 kamphunde til livs, så vil Venstre slå alle de her hundes hvalpe   ihjel. Det er både uetisk, ulækkert og udtryk for elendig dyrevelfærd, siger partiets dyrevelfærdsordfører Marlene Harpsøe i en pressemeddelelse.

Hvad mener du om forslaget? Kom med en kommentar herunder: