De skal bygge regionens nye universitetssygehus

Region Sjælland afslører nu, hvem der er kåret til at bygge områdets nye universitetssygehus. Det bliver flere aktører, som sammen skal løse opgaven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vinderne af konkurrencen om at bygge regionens ny universitetssygehus er fundet.

Region Sjælland har kåret det bedste projekt, og det bliver et konsortium med arkitektsfirmaet C.F. Møller i spidsen, som skal projektere det nye universitetssygehus Køge.

Flot vartegn

De har tegnet et sygehus, der udnytter det eksisterende Køge Sygehus og bliver et vartegn for Region Sjælland, lyder det i en pressemeddelelse fra regionen. Udover C.F. Møller består konsortiet af Alectia og Rambøll, og Steen Bach Nielsen, der er regionsformand roser projektet.

- De har tegnet et meget flot universitetssygehus, som bliver et sundhedsfagligt vartegn for hele Region Sjælland. Projektet overbeviser med sin arkitektur og struktur om, at det vil være robust både under planlægningen, udførelsen og i fremtiden, siger han.

Korte afstande

Ifølge regionen er projektet visionært, både hvad angår arkitektur og funktionalitet. Der er stor fleksibilitet i forhold til organisering af sygehusets funktioner, hvilket giver gode muligheder for at understøtte Region Sjællands vision om sammenhængende patientforløb.

- Forslaget indebærer, at vi river de 2 ældste sengebygninger ned og koncentrerer det nye sygehus omkring den eksisterende vandrehal. På den måde opnås korte afstande og optimal udnyttelse af kvadratmeterne, der sammen med innovative logistiske løsninger danner rammerne for en effektiv drift, forklarer Lars Onsberg Henriksen, koncerndirektør i Region Sjælland.

Byggeriet til 4 milliarder kroner begynder i 2015 og skal stå endeligt færdigt i 2020. Universitetssygehus Køge er taget fuldt i brug i 2021, og Køge Sygehus vil være i drift under hele byggeperioden.

Fakta om det nye universitetssygehus i Køge:

                                         Køge Sygehus 2013           Universitetssygehuset 2021

Samlet areal i m2              64.390                                176.435

Heraf nybyggeri i m2        -                                           130.113

Etageantal inkl. kælder     3                                          3-11

Antal senge*                     296                                      899

Antal operationsstuer*     15                                         41

* Det endelige antal for Universitetssygehuset afhænger af de valg der foretages i forhold til klinisk struktur.

Læs meget mere om det nye sygehus her.