¨

De sjællandske godser forfalder

Foto: TV ØST

I dag indviede Dragsholm Slot deres nyrenoverede have. Det er A.P Møller fonden, der har betalt størstedelen af renoveringen. Men det er langtfra på alle godser, man kan skåle i champagne.

Mange godser har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, og det går ud over vedligeholdelsen.

-Jeg skal gerne finde 10 millioner til at renovere Trudsholm for, men jeg tjener simpelthen ikke nok til at kunne skaffe de penge, siger godsejer Johan Scheel.

Trudsholm er ikke det eneste sted, hvor der er problemer. Mange af de 170 godser og slotte der ligger i Region Sjælland kæmper med økonomien.

Formanden for Danske Godser og Slotte, Lars-Hågen Langer, mener, at det er et stort problem for langt de fleste godser og slotte.

-Det vil hjælpe rigtig meg et, hvis vi fik fjernet noget skat. Hver gang der er et generationsskifte, skal den nye ejer betale 15% af friværdien i skat, og det betyder, at den nye ejer allerede fra starten sætter sig i stor gæld, siger Lars-Hågen Lange.

Kulturminister Carina Christensen har nedsat et udvalg, der skal undersøge, hvad regeringen kan gøre, for at hjælpe de økonomiske trængte godser og slotte, men kan endnu ikke sige, hvad der konkret vil komme til at ske.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App