De lokale ledere har fået landets største lønstigning

De privatansatte ledere i Vest- og Sydsjælland, Lolland og Falster har fået landets største lønstigning på 3,9 siden sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er særligt godt at være privatansat leder i Vest- og Sydsjælland og på Lolland og Falster.

Det er er nemlig her, lederne har fået landets største lønstigning i procent.

Ifølge Ledernes lønstatistik har lederne fra september 2016 til samme måned i år fået en stigning i månedslønnen på 3,9 procent.

Mellem 2015 og 2016 lå stigningen kun 1,1 procent.

Tjener mindre om måneden

De lokale ledere får i gennemsnit 50.555 kroner om måneden. Og selv om månedslønnen er steget, så er det stadig mindre end landsgennemsnittet, som ligger på 56.105 kroner om måneden.

- Jeg blev meget glædeligt overrasket, da jeg så tallene, siger Helle Bjerregaard Andresen, der er afdelingsformand for Lederne Storstrømmen, i en pressemeddelelse.

- Umiddelbart hænger lønstigningen sammen med højere beskæftigelse og mere aktivitet i de lokale virksomheder, hvilket afspejler sig i ledernes løn. Men vi har også haft behov for højere lønninger i vores område, for vi halter bagefter i forhold til resten landet. Det gør vi stadig på trods af årets flotte lønstigning. De lokale ledere skal derfor fortsat være opmærksomme på at forhandle deres løn godt. Og virksomhederne skal huske at tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft til vores del af landet kræver, at lønningerne er konkurrencedygtige.