De første deltagere ankommer!!

Hvis det lød som om, at der var hektisk og knald på i sidste blog. Så var det vand i forhold til den forløbne uge, og den uge vi går ind i.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Folk kommer og går, drengene er hoppet fra strøgne skjorter til håndværkershorts, morgenhår og radiokontakt.

I sidste uge kom de første 'rykkere', som er en særlig flok frivillige, der har været med som frivillige siden Bornholm 2002. De arbejder nærmest i døgndrift, tager sig af de store maskiner og store som små opgaver. Og så har de det bare fantastisk hyggeligt sammen. I dag er de fuldtallige, og der er 54 i sving rundt om i Holbæk. 4 piger i den store mandeflok, men det spiller ingen rolle - her er alle 'rykkere'.

 

 

De frivilliges indsats har generelt fungeret rigtig godt. Vejret har siden sidst været med os, og vi har ligefrem haft flere fremmødte, end det har været aftalt. "Det er bare så hyggeligt, så vi ville gerne lige tage en dag ekstra" - det må da siges at være den helt perfekte ånd! Det varmer om hjertet, og alle synes at gøre en rigtig positiv forskel for landsstævnets succes.

Telte på plads - Holbæk Fælled i forandring
Den forløbne uge har stået på teltopsætning i stor stil, og Holbæk og nærliggende byer er nu prydet med store som små telte, lige fra cirkusagtige spisetelte, kæmpe telt til Springmekka, mindre caféteriatelte og kontortelte til de enkelte idrætter. Fælleden er ved at være dækket godt ind med indhold som multibane, basketkurve, kridtede håndboldbaner, vanddepoter, udendørs brusere til beachvolleyfolket (og andre der har brug for et brus i det fri) og meget mere.

 

 

Professionel vagtservice desværre nødvendig
Med de mange nye flotte effekter og redskaber i byen, er der desværre også skår i glæden. Vi sætter hver dag nyt grej op, og de frivillige såvel som medarbejdere og leverandører falder veltilfredse i søvn hver aften, når de rammer puden. Vi må dog desværre konstatere, at der er pilfingre, der kommer forbi i nattetimerne. Vi har fået professionelle vagter til at rundere, og heldigvis har de da også fået fat i gerningsmænd og fået politiet ind over flere gange. Men hvor er det dog ærgerligt, at nogen tyer til at ødelægge eller flytte rundt på det, nogen andre har lagt hjerteblod i.

Der er så mange, der nyder at gå og løbe en tur på fælleden, se sig omkring, følge arbejdet, tage en snak og bruge de mange faciliteter. Hapser madpakken på de små tribuner. Og det er fantastisk at se. Så hvorfor ikke bruge faciliteterne uden at genere andre? Hvorfor ikke nyde forandringen, blive inspireret og have medansvaret - vi er jo alle værter for de mange gæster. Og jeg ødelægger da ikke noget derhjemme bevidst. Jeg er muligvis klodset, men jeg kommer ikke til at sparke mine stole i stykker eller skære i tapetet...

 

 

Men vi er klar!
Trods de små skår, er det nu ikke noget, der slår os ud. Vi glæder os som børn, spiser alle måltider på landsstævneområdet, og vi er kun lige hjemme for at børste tænder og snuppe et bad i ny og næ.

Vi brænder, vil og kan, og allerede i dag, ser vi fra kl. 11.00 de første deltagere ankomme i skytternes lejr i Bredetved. Så mon ikke Familien Hansen, der også blogger, har sommerfugle i maven og snart er på vej mod Holbæk? Vi er superspændte. Er der noget glemt på campingpladsen, når skiltene at blive sat op, virker strømmen og fungerer badevognene etc.

 

 

Vi glæder os til at tage i mod alle gæsterne, se om de kan finde vej i byen, se køerne ved bus og toilet, for det hører nu engang bare til.
Vi ses måske i Holbæk!

Ps.: Det gik rigtig godt med løbstilmeldingen til Store løbsdag, hele 1300 tilmeldte på forhånd! Og så kommer der nok også en del tilmeldinger torsdag-fredag under stævnet, så allerede nu må tilløbet da siges at være en succes.