¨

Dårligt nyt til allergikere: Birkepollensæsonen er officielt i gang

Birk er et af de træer, som flest er allergiske overfor. Pollensæsonen er nu igang. Foto: TV ØST

Mandag blev der for første gang i år sendt pollental ud for birk, som er blandt de hyppigste allergiformer.

Danskere, der er allergiske over for birkepollen, må den kommende måneds tid indstille sig på, at øjnene kommer til at klø og næsen begynder at løbe.

Hen over weekenden og mandag er der nemlig for første gang i år blevet målt birkepollen i de fælder, som Astma-Allergi Danmark har sat op.

Den sundhedspolitiske organisation sendte derfor mandag sæsonens første pollental ud for birk, og det lød på 63 i København og to i Viborg.

Tidspunktet er ganske normalt i forhold til de senere år i Danmark. Sæsonen for birkepollen topper normalt omkring 1. maj.

- Vejret er afgørende for, hvor mange birkepollen vi kommer til at opleve. Hvis foråret er lunt og solrigt under blomstringen, kan vi forvente, at der kommer mange pollen i luften, siger Karen Rasmussen, der er biolog og leder af pollenregistreringen hos Astma-Allergi Danmark, ifølge organisationens hjemmeside.

- Kommer der til gengæld kulde og regn, bliver det en mere stille sæson uden voldsomme pollenmængder, tilføjer hun.

Stadig få pollen

Mange birkepollenallergikere håber formentlig på en sæson uden alt for mange tårer og alt for megen snøften. Birkepollen er en af de pollentyper, som flest danskere er overfølsomme overfor.

Tirsdag ventes der ifølge Astma Allergi Danmark fortsat "få" birkepollen både i den østlige og vestlige del af landet.

For at komme lettere gennem dagen med pollenallergi, lyder et par gode råd blandt andet på at bruge solbriller for at mindske pollen i øjnene, vaske hår inden sengetid for ikke at få pollen med i seng og undgå udendørs aktiviteter, hvis man har svære symptomer.

Cirka en fjerdedel af alle voksne danskere lider af pollenallergi.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App