¨

Dårligt internet truer erhvervslivet i regionen

Foto: TV ØST

Der skal gøres noget ved det haltende internet i regionen. Ellers vil virksomhederne flytte væk, viser en ny undersøgelse.

Dårligt internet er et stort problem i Region Sjælland. Problemet med nettet betyder nu, at flere af regionens virksomheder kan blive nødt til at flytte væk.

Op mod hver femte virksomhed mener, at de kan blive nødt til at flytte, hvis ikke dækningen på internettet bliver bedre. Det viser en undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Region Sjælland. Her er i alt er 500 virksomheder blevet adspurgt om deres mobil- og internetdækning. 

Derfor kræves der nu handling fra politikerne til at løse problemet.

- Politikerne må ændre strategi. Markedet løser ikke dækningsproblemerne uden for de største byer. Det her er mindst lige så vigtigt, siger Jens Stenbæk (V), der er regionsrådsformand i Region Sjælland, til Sjællandske

Problemer på Dragsholm Slot

En af de virksomheder der netop mærker problemer med internettet, er Dragsholm Slot i Hørve. De kan som værste konskekvens komme til at mærke på bundlinjen, at dækningen ikke er, som den skal være. De har blandt andet tidligere oplevet problemer, når de har haft kunder på besøg.

- Hvis vi for eksempel har 50 erhvervsgæster fra Novo Nordisk, så er det en udfordring. Det er klart et af de trussels-scenarier, vi ser i fremtiden, for at vi kan mærke, at erhvervsgæster kommer med mindre og mindre papirer. Alt er blevet elektronisk, og det kræver, at vi har en ordentlig forbindelse, siger direktør Mads Bøttger til Sjællandske.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App