Dårligt internet kan tvinge erhvervslivet væk

Hver femte virksomhed på Sjælland ser sig tvunget til at flytte væk, hvis ikke deres internetdækning bliver bedre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Billedet viser sig i en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Region Sjælland, hvor 500 virksomheder har forholdt sig til deres mobil- og internetdækning.

Ifølge Jens Stenbæk (V), regionsrådsformand i Region Sjælland, viser undersøgelsen, at det haster med løsninger for bedre bredbåndsdækning. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Politikerne må ændre strategi. Markedet løser ikke dækningsproblemerne uden for de største byer. Regeringen holder sig ikke tilbage, når det handler om en timemodellen for tog mellem landets største byer. Det her er mindst lige så vigtigt, siger Jens Stenbæk.

En af de virksomheder, der oplever at have dårlig internetforbindelse er Dragsholm Slot i Hørve. Den dårlige dækning har direkte betydning for deres kunder, fortæller direktør Mads Bøttger.

- Hvis vi for eksempel har 50 erhvervsgæster fra Novo Nordisk, så er det en udfordring. Det er klart et af de trussels-scenarier, vi ser i fremtiden, for vi kan mærke, at erhvervsgæsterne kommer med mindre og mindre papir. Alt er blevet elektronisk, og det kræver, at vi har en ordentlig forbindelse, siger han.

Dragsholm Slot kan selvsagt ikke flytte, og netop derfor er de afhængige af områdets dækning. Hvis de ikke får mulighed for en bedre dækning, vil det også få økonomiske konsekvenser, fortæller direktøren.

- Hvis ikke der sker noget, kan det på sigt få betydning på bundlinjen, siger direktør Mads Bøttger til DAGBLADET Ringsted.

Desuden svarer hver tredje virksomhed i undersøgelsen, at en bedre internetdækning ville betyde nye opgaver og større effektivitet, og to ud af tre virksomheder siger, at en hurtig internetforbindelse har betydning for placering af virksomheden.