¨

Danskernes Idrætspris - nu kan du stemme på de regionale vindere

Du kan stemme til og med den 4. december klokken 8.00. Foto: Danmarks Idrætsforbund

Dommere i hele landet har nu udvalgt de regionale vindere, som danskerne kan stemme på og dermed sende videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

Idrætstilbud til svært overvægtige kvinder, fodbold for flygtningebørn og en golfklub, der hjælper kontanthjælpsmodtagere videre i jobs.

Idérigdommen er stor i idrætsdanmark, og indstillingerne fra idrætsengagerede danskere har været mange. Nu er det så blevet tid til at stemme på din favorit til Danskernes Idrætspris.

Det skriver Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Stærke kandidater

Hvert P4-distrikt har haft et dommerpanel med navne som Michelle Vesterby, Maja Alm, Chris Anker Sørensen og Christinna Pedersen til at vurdere, hvilke tre indstillinger fra hvert P4-område, der skulle sendes videre til afstemning blandt danskerne.

- Det var nogle stærke kandidater på hver deres måde og for hver deres målgruppe. Alle tre initiativer prioriterer fællesskabet på linje med resultatet. Bevægelse og idræt handler i høj grad også om at være sammen med nogen om noget, lyder det fra dommerpanelet i det midt- og vestjyske, hvor triatlet Michelle Vesterby sad med.

Se, hvem der er gået videre fra Sjælland og øerne:

 • NFH Ballfighters
  NFH Ball Fighters er et hold for personer, der har været igennem et sygdomsforløb og deres pårørende, som ønsker at komme ud og bevæge sig en gang om ugen i håndboldklubben. Her bliver der spillet mange forskellige boldspil, og der bliver taget de pauser, der er brug for. Det er typisk den ældre generation, hvor en af parterne har været igennem et cancer forløb, har diabetes eller dårligt hjerte, som deltager på holde
   
 • Meget Mere Merløse
  Meget Mere Merløse er en multibane med basketmål og små mål på siderne og i enderne. Så det er en stor målgruppe, der kan bruge banerne. Tanken er, at banderne kan åbnes to steder, så man kan komme ind med kørestol og rolator. Så målgruppen for projektet er for alle og åbent 24/7. De ældre i byen skal i det nye år flytte fra et aktivitetshus i den anden ende af byen til nogle af skolens tomme lokaler. Så der skal laves noget ude liv til dem også, såsom Krolfbane, sansehaver og overdække til hyggeligt samvær.
   
 • VHG Aktivitetsdag
  Siden 1990 har VHG (Vallekilde Hørve Gymnastikforening) i samarbejde med VHG's Støtteforening afholdt aktivitetsdag for skolebørn fra 0'te til 9. klasse fra Hørve Skole, Vallekilde-Hørve Friskole og de seneste år også for 7. til 9. klasse fra Sydskolen i Fårevejle. Dagen er opdelt i moduler af 25 minutters varighed, og eleverne prøver så en række idræts aktiviteter efter et nøje fastlagt skema. 
Se mere

Nu er det op til danskere over hele landet at afgøre hvilke tre initiativer, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på alle initiativer uanset, hvilket område man selv kommer fra på danskernesidraetspris.dk.

Du kan stemme indtil den 4. december

Alle kan stemme, og de tre idrætsprojekter, der får flest stemmer, går direkte videre i konkurrencen. Den endelige vinder afsløres ved DR’s show SPORT 2019 den 4. januar 2020.

Du kan stemme her til og med den 4. december klokken 8.00 på det idrætsinitiativ, som du synes fortjener at vinde Danskernes Idrætspris. Det er kun muligt at stemme én gang. Du kan stemme på tværs af områder, det vil sige, du behøver ikke stemme på projekt, der tilhører dit P4-sendeområde.

De tre kandidater, der har fået flest stemmer, går videre i konkurrencen, og den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2019.

Kandidaterne, der er gået videre fra hvert af P4-distrikterne, er:

 • København:

Sædder IF

FamilieSportsLørdag i Copenhagen Floorball Club

AMOK Metr-O-Cup
 

 • Sjælland og øerne:

NFH Ballfighters

Meget Mere Merløse

VHG Aktivitetsdag

 

 • Fyn:

Pushing Daisies Girl Skate

Idræt har ingen alder – det er aldrig for sent

Børnebasket Odense

 

 • Syd og Sønderjylland:

Recovery Bull

Fnuggeline

Gymnakick

 

 • Midt- og Vestjylland:

Slankeforeningen Fnuggeline

Club 5000

Midtmors Parasport

 

 • Trekantområdet:

19 i 19

Spinning for udviklingshæmmede

60+ Frisk

 

 • Østjylland:

Fodboldlinjen Randers

Café Klubånd

Brug bolden

 

 • Nordjylland:

IFS Hjørring

Tornby World United

FIT for Kids

 

Læs mere om hver enkelt kandidat og afgiv din stemme her 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App