¨

Danskerne vil i sommerhus i Danmark

Foto: TV ØST

Den seneste tids pæne vejr har givet mange danskere lyst til at leje et sommerhus i Danmark i sidste øjeblik.

Sommerhusferie er populært

For første gang i mange årtier er der lige så mange danskere som tyskere, der lejer feriehuse i Danmark i højsæsonen. Det vil sige i juli og første halvdel af august.

- Det har jeg aldrig oplevet tidligere i de 25 år, jeg har været i branchen, siger Niels Svendsen, nøglekundemanager hos Dansommer.

Set over hele året er det dog stadig tyskerne, der står for de fleste lejemål.

Dansommer og søsterbureauet Novasol, som fusionerede i 2001, administrerer tilsammen omkring 10.000 feriehuse i Danmark.

Booker i sidste øjeblik

Sidste år var 99 procent af husene udlejet i højsæsonen, og selv om det lå lidt sløjt med bookningen i foråret, så nærmer de to bureauer sig niveauet fra 2011 takket være en stærk slutspurt fra danskerne.

- De kortfristede udlejninger fra især danskerne er meget afhængige af vejret, og de sidste par ugers gode vejr har betydet, at rigtig mange danskere har booket et sommerhus i sidste øjeblik, siger Niels Svendsen.

Ser man på hele 2012, ser den samlede udlejning ud til at lande på status quo i forhold til 2011, vurderer han.

Samlet set har Dansommer og Novosol cirka seks til syv procent flere danske gæster end sidste år og tilsvarende færre tyskere.

- Tidligere var det sådan, at når vi nåede til højsæsonen, så var alt optaget først og fremmest af tyskere.

- Nu kan man stadig nå at finde et godt sommerhus i sidste øjeblik, og det er der rigtig mange danskere, der benytter sig af, forklarer Niels Svendsen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App