Danskerne skruer ned for luksusvarer

Det er varer og oplevelser i luksusklassen, som danskerne skruer ned for under finanskrisen. Hvad sparer du på i forhold til sidste år?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mærkevarer i luksus-kategorien som Gucci, Bulgari, Hermés og Ralph Lauren er blevet hårdt ramt af finanskrisen, skriver metroXpress i dag. Forbrugerne verden over er bange for at bruge for mange penge.

Den berømte danske guld- og sølvsmedevirksomheden Georg Jensen har for kort tid siden fyret knap 50 medarbejdere.

- Vi er desværre en af de brancher, der hurtigt bliver ramt i en finanskrise, forklarede kommunikationsansvarlig Annemette Moesgaard til avisen.

Som en tyv om natten
Danskerne er også påpasselige med at købe ny bil. Salget af store og mellemstore biler er fuldstændig gået i stå. Det er udelukkende små og mindre biler, der stadig kan sælges. Trendforsker Anne-Marie Dahl er ikke i tvivl om, hvorfor danskerne holder igen på luksusvarerne i finanskrise.

- Finanskrisen kommer som en tyv om natten. Den har forbløffet os alle. Vi bliver alle bekymrede og bange, selv om vi måske reelt ikke bliver ramt særlig hårdt. Mange af de ting, vi har brugt penge på de sidste år, er spøg og skæmt, overflødig luksus og underholdning. Hvis man er bekymret over økonomien, så er det nemt at skære ned på de ting, forklarer hun.

Hvad sparer du på?
Har du også besluttet dig for at spare? Har du kigget nærmere på budgettet og besluttet dig for at vente med at købe bil eller ur? Bliver julegaverne lidt mindre i år? Og hvorfor? Kom med en kommentar herunder.