Danskerne har dømt spare-sommer

Fire ud af ti danskere vil ifølge ny undersøgelse flå kortet ud af hæveautomaten og spare på pengene denne sommer, skriver Urban. Fornuftigt, lyder det fra Forbrugerrådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mere end hver tredje dansker føler nu, at det er så småt med penge, at de ligefrem er nødt til at holde spareferie. Det fremgår af en undersøgelse, Gallup har foretaget for Urban.

Hele 38 procent af de 1.055 adspurgte er helt eller overvejende enige i, at de denne sommer er tvunget til at begrænse forbruget af kroner og øre, mens 3 procent rent ud sagt blæser på finanskrisen og planlægger at fyre den af for lånte penge i ferien.

Ferien er oplagt spareanledning
Hos Danske Bank er cheføkonom Steen Bocian ikke overrasket over undersøgelsens udfald. Men, som han siger:

- Når så mange føler, at de skal spare, så er det mere et udtryk for bekymring end reel nød. For på nuværende tidspunkt er det slet ikke fire ud af ti, der herhjemme mærker krisen på egen økonomi. Og set i lyset af SP-penge, faldende skatteprocent og rente, så har mange familier faktisk fået et større rådighedsbeløb og mindre grund til at spare i denne sommerferie.

I Forbrugerrådet ser cheføkonom Carsten Holdum ferien og den truende lavkonjunktur, som en oplagt anledning til at fylde i sparegrisen.

- Det er fornuftigt at stoppe op og overveje situationen. Mange har utvivlsomt behov for at holde igen efter forbrugsfesten, hvis opsparingen er væk og jobbet i fare, siger Carsten Holdum til Urban.

Penge i banken hjælper
I hans øjne er nedbringelse af dyre lån og penge i banken den eneste medicin mod truende arbejdsløshed og manglende mulighed for at klare afdrag. Og derfor kalder han det 'yderst fornuftigt', at knap fire ud af ti herhjemme nu planlægger at spare i sommerferien.

- Og så kan de jo glæde sig over, at de langt fra er de eneste, der må droppe den dyre charterrejse i år. Der er mange gratis glæder i Danmark. Dem må de nyde - og trøste sig med, at krisen forhåbentlig går over igen, lyder anbefalingen fra Forbrugerrådets cheføkonom.

Hvordan holder du sommerferie?
Holder du også spare-sommer i år? Har du nogle gode råd til, hvordan man kan holde en billig med stadig dejlig sommerferie? Så skriv dem herunder i kommentarfeltet.