¨

Danskerne glemmer de særeste ting i toget op til jul

Foto: TV ØST

December er for mange fyldt med stress og jag, som ofte resulterer i glemte sager, når vi rejser hjem til jul.

December er for mange fyldt med stress og jag. Hvis det kombineres med travle rejseplaner på tværs af øerne og Storebælt, ja, resulterer det ofte i glemsomhed og stor frustration.

Sådan lyder konklusionen i hvert fald fra DSB's hittegodskontor, som i løbet af december modtager mellem 2.000 og 2.400 glemte sager, hvor hovedparten op til og under jul er glemte julegaver, skriver metroxpress.

- Fra den 24. til den 26. december er det altid voldsomt hektisk. Folk er stressede og glemmer simpelthen hvad som helst: poser med julegaver, forskellige madretter. Ja, nogle glemmer sågar deres børn, fortæller Lill Andersen, lokalleder på stationskontoret på Hovedbanegården i København, som har hittegodskontoret under sig.

For nogle år tilbage fik vi indleveret et kæmpestort kølefryseskab. Der var bundet en stor guldsløjfe rundt om, og så var der påklistret en masse D-mark

Lill Andersen, lokalleder på stationskontoret på Hovedbanegården i København

Hun har været ansat i DSB i mere 25 år og har derfor set lidt af hvert. Alligevel er der enkelte jule-episoder, som har bidt sig ekstra godt fast i hukommelsen.

Glemte et kæmpestort kølefryseskab

- For nogle år tilbage fik vi indleveret et kæmpestort kølefryseskab. Der var bundet en stor guldsløjfe rundt om, og så var der påklistret en masse D-mark. Vi troede, at nogle lavede sjov med os, men efter to dage kom der én og hentede det, siger Lill Andersen.

Læs også Skal du hjem til jul? Her risikerer juletrafikken at blive værst

Ud over at være fysisk hårde er dagene op til jul ifølge Lill Andersen også en mental udfordring:

- Det er svært, når forældre eller bedsteforældre står foran én og græder, fordi de har glemt deres gaver til børnene. Det skærer altså i hjertet, når det går ud over de små.

Fordi julen i år falder på en lørdag, og folk arbejder helt til fredag, regner man fra DSB's side med, at arbejdstrykket i år bliver massivt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App