Danskerne er vilde med solceller

Flere og flere hustage bliver dækket med solceller. I løbet af de sidste år er det gået stærkt med salget af solceller i Danmark. Hos Dansk Solenergi på Lolland er deres produktion blevet dobbelt så stor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- I øjeblikket er det sådan at energipriserne stiger, mens solcellepriserne falder, og det gør solcellerne attraktive, fortæller Ken Jensen, direktør for Dansk solenergi.

Flere og flere danskere har opdaget, at der er penge at hente i solens stråler. 50 procent flere husstande har fået solceller i år, i forhold til sidste år.

- Det bulmer og bobler i Danmark, når det kommer til solceller, fortæller Signe Krag, der er formand for Dansk solcelleforening.

Der er da også penge at spare på EL regningen, cirka 10.000kroner om året. Det er dog en bekostelig affære at anskaffe sig solceller, det koster 150.000 kroner for 40 kvadratmeter, så det tager tid at tjene pengene hjem.

- Sådan som energi priserne ser ud nu, vil det tage 13 - 14 år at tjene solcellerne hjem, siger Signe Krag

Der er endnu ikke nogen særlige lån til solceller, men det håber Dansk solcelleforening, der vil komme i fremtiden. Ud over de ekstra penge i lommen er solceller også CO2 neutrale.