¨

Danskere får flyvende hjælp - også om natten

Foto: TV ØST

Akuthelikopteren i Ringsted skal komme sjællænderne til undsætning 24 timer i døgnet.

Den akutte lægehjælp fra luften bliver nu udvidet mærkbart rundt i landet.


I stedet for to og en halv kan danskerne se frem til at få hjælp fra tre helikoptere, som for eksempel lynhurtigt kan hente ofre for alvorlige trafikulykker eller sørge for behandling af patienter med hjertestop. Det skriver Jyllands-Posten.


Regeringen og Enhedslisten er i forhandlingerne om næste års finanslov blevet enige om akutberedskabet. Dermed afsluttes forsøgsperioden med, at lægehelikopteren og hjælpen fra luften bliver permanent.


- Jeg er rigtig tilfreds med, at vi styrker akutberedskabet med tre døgnbemandede lægehelikoptere. For det betyder, at borgerne - uanset hvor de bor i Danmark - kan være sikre på at få hurtig og kvalificeret lægehjælp på alle tider af døgnet, hvis der er brug for det, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF) til Jyllands-Posten.


I dag kan nødstedte på Sjælland og de sydfynske øer få hjælp fra lægehelikopteren i Ringsted - men kun i dagtimerne. Nu sender regeringen og Enhedslisten Ringsted-helikopteren på vingerne 24 timer i døgnet.


I Region Midtjylland er placeret en døgnbemandet lægehelikopter i Karup - flyveren flyttes nu til Billund.


Den tredje og sidste akuthelikopter lander i Skive, fremgår det af aftalen. Det skuffer borgere og politikere i Nordjylland, som havde kæmpet for at lægehelikopteren blev placeret i enten Aalborg eller Aars.


Formand for Region Midtjylland, Bent Hansen (S), ser dog frem til to helikoptere i Jylland.


- Det er den rigtige placering, regeringen og Enhedslisten har valgt, og det dækker de tyndt befolkede områder så godt som muligt, siger han til Jyllands-Posten.


Ud over millionerne til helikopterne har politikerne også afsat 35 millioner kroner til en særlig akutpulje, som skal forbedre lægehjælpen i yderområderne, skriver avisen.


/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App