Danskere bliver afhængige af internettet

Flere danskere er afhængige af internettet, lyder det fra behandlere, der mærker at flere er gået i behandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Du er internet-junkie når:

Du bliver irritabel, rastløs og ukoncentreret, hvis du er offline.

Du hele tiden skal øge tidsforbruget på nettet for at have det godt.

Du dropper fritidsinteresser og sociale aktiviteter for at være på.

Du bruger internettet for at flygte fra problemer og negative følelser.

Du lyver over for venner, lærere og andre om, hvor lang tid du bruger på nettet.

Dit arbejdsliv og sociale livbliver hæmmet.

Kilde: metroXpress

Noget nyt på Facebook? Mange på chatten? Spændende arbejdsmail? Flere danskere er plaget af den moderne lidelsesform, internetafhængighed. Det siger flere eksperter ifølge metroXpress.

På behandlingscentret Majorgården er net-junkierne begyndt at banke på. De er kendetegnet ved et ekstremt forbrug af Facebook, konstante besøg på pornosites eller timelange chats. De er indfanget af en parallel verden, hvor de kan skubbe virkeligheden væk, og har en stærk trang til at være på og følge med.

- Du vil måske gerne konstant have styr på, hvad vennerne på Facebook laver. Det er umuligt og kan give en følelse af utilstrækkelighed, der i sidste ende kan fremkalde angst, siger behandler på Majorgården Michael Lund til metroXpress.

Socialt liv hæmmes
Den virtuelle kommunikation hæmmer det ægte sociale liv med familie og venner. Det er ofte mennesker med 'et hul i deres tilværelse', som har problemer socialt, der rammes. Og så virker nettets tilgængelighed som en magnet, siger sociolog Ole Bjerg fra CBS, som forsker i moderne afhængighedsformer til metroXpress.

- Forestillingen om, at der foregår noget, man ikke er med i og ikke kender til, kan blive uudholdelig. Det er også sådan, ludomaner har det, når der foregår spil, de ikke er med i.

Det er uklart, hvor mange danskere, der er ramt af lidelsen. Udenlandske psykiatere vurderer, at hver 10. internetbruger er ramt.

Er du afhængig af internettet?
Kan du nikke genkendende til nogle af symptomerne der er blevet nævnt ovenfor? Hvad gør du for at undgå at bruge alt din tid på internettet? Kom med gode råd i kommentarboksen herunder: