Danske Småøer glæder sig over lavere færgepriser

Sammenslutningen af Danske Småøer glæder sig over lavere færgepriser, som Folketinget har sikret. Det kan rykke på turismen, forudser ø-formanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er glæde hos Sammenslutningen af Danske Småøer, efter Folketinget i går stemte ja til en lov om at sænke færgetaksterne.

Den nye ordning er målrettet den turistmæssige lavsæson, hvor der er det største potentiale for at øge turismen på øerne.

- Jeg er glad for, at vi er kommet i gang med et forløbende landevejsprincip, siger formand Dorthe Winther til TV ØST og tilføjer:

- Det kan rykke på vores turisme, og butikkerne på øerne kan holde længere åben, fordi der er et kundegrundlag i en længere periode. Det kan samtidig få vores sommerhusgæster til at blive i længere tid.

55,6 millioner kroner tilskud til færgeruter  

Hvor meget billetpriserne reelt vil falde, kommer blandt andet til at afhænge af sejlafstanden, prisstrukturen og det nuværende prisniveau på de enkelte færgeruter.

Derfor er Dorthe Winther heller ikke ovenud lykkelig over aftalen, som Folketinget vedtog fredag.

- Nu skal jeg ikke være utaknemmelig, men jeg kan være i tvivl, om der er sat nok penge af, siger formanden.

Tilskuddet til de ikke-statslige færgeruter udgør 28,4 millioner kroner i 2016 og 55,6 millioner kroner i 2017 og frem.

I vores region betyder det, at man kan sejle billigere med færge til Sejerø, Orø, Agersø, Omø, Askø, Femø, Fejø, og Bogø efter sommerferien.