¨

Danske børn kommer ikke på ferie

Foto: TV ØST

Mange danske børn kommer kun på ferie, hvis de kan få et gratis ferieophold af en humanitær organisation.

Flere familier har ikke råd til sommerferie

Sommeren står for døren, og for mange af os betyder det, at dagligdagens trummerum for en stund stiftes ud med ferie og fede oplevelser.

Men flere og flere danske familier er så fattige, at de må opgive enhver forhåbning om at komme nogen steder.

Det fortæller en række af de humanitære organisationer, der hvert år tilbyder gratis ferieophold til økonomisk trængte familier.

Dansk Folkehjælp må afvise halvdelen af ansøgerne

Hos Dansk Folkehjælp, der er den største feriehjælpsformidler herhjemme, har missionen i år været at skrue omkostningsniveauet ned for derved at skabe flere pladser for de samme penge.

Men selvom det betyder, at de i år kan sende over 3000 personer af sted mod 2800 sidste år, må omkring halvdelen af ansøgerne alligevel nøjes med at stå udenfor og kigge ind.

- Vi er i gang med at sende afslag ud til omkring 2500 personer, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Venteliste hos Røde Kors

Samme billede tegnes hos Røde Kors. Deres 1200 pladser er for længst blevet besat, og alle 18 sommerferielejre melder om venteliste.

- Vi får flere og flere henvendelser og lejrene fyldes meget hurtigere op, mange allerede i februar. Det er en klar tendens, siger Merete Røll Lærke, der er national konsulent for ferielejrene.

Skyldes stigende fattigdom

Årsagen til den store efterspørgsel på de gratis ferieophold ligger lige for, mener Klaus Nørlem.

- Med eller uden Karina-debatten om fattigdom, så siger alle målinger, at andelen af fattige i Danmark er stigende.

80 procent af de ansøgninger, Dansk Folkehjælp modtager, kommer fra enlige forsørgere med børn.

Ferieoplevelser er vigtige for børnene

Selvom det ikke er nogen menneskeret at komme på ferie, mener Klaus Nørlem, at alle børn har brug for gode ferieoplevelser.

- De får et pusterum væk fra dagligdagen, og samtidig behøver de ikke føle sig anderledes, når de kommer tilbage i skolen, fordi også de har noget at fortælle kammeraterne, siger han.

Ferieopholdene finansieres blandt andet ved hjælp af penge fra Tips- og Lottopuljen, Arbejdsmarkedets Feriefond og den såkaldte satspulje.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App