Dansk soldat såret i Afghanistan

Vejsidebombe sårer dansk soldat i Helmand-provinsen. Han er udsendt fra Gardehusarregimentet på Antvorskov Kaserne i Slagelse. Den sårede er uden for livsfare og vil blive fløjet hjem hurtigst muligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En dansk soldat blev onsdag såret ved en eksplosion under en patrulje i Helmand-provinsen i Afghanistan, oplyser Hærens Operative Kommando. Hans pårørende i Danmark er underrettet.

Ulykken skete ved middagstid lokal tid i nærheden af Forward Operating Base Armadillo og skyldes formentlig en vejsidebombe.

Soldaten, der kommer fra Charlie-kompagniets 3. deling, havde været på fodpatrulje for netop at bortsprænge fundne vejsidebomber. Delingen var på vej tilbage mod High Ground, højdedraget på kanten af den grønne zone, da ulykken indtraf.

Soldatens kammerater og kolleger gav straks førstehjælp på stedet, mens de ventede på en læge og ambulance fra lejren Armadillo, der stabiliserede den sårede, inden en helikopter kom for at evakuere ham til felthospitalet i Camp Bastion, hvor han blev behandlet yderligere. Hans tilstand betegnes nu som stabil, og han er uden for livsfare.

Den sårede soldat vil blive fløjet hjem til Danmark snarest muligt, oplyser HOK.

/ritzau/