Dansk Hestevæddeløb: Ny aftale sikrer lysere tider på vej

Der er glæde at spore hos Dansk Hestevæddeløb, efter et flertal i Folketinget er blevet enige om at liberalisere spil på sporten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I flere år har der været grå skyer på himlen for aktørerne i dansk hestevæddeløb. Interessen og omsætningen har nemlig været faldende siden 2007.

Men nu lysner det, for et flertal i Folketinget har besluttet at liberalisere spillene på hestevæddeløb, så Danske Spil ikke længere har monopol som spiludbyder. Samtidig er der også flertal for at hjælpe hestesporten i overgangen til det liberaliserede marked.

Og det falder i særdeles god jord hos Dansk Hestevæddeløb.

- Med en liberalisering får hestevæddeløbssporten mulighed for med tiden at kunne stå på egne ben. Men samtidig er der med rettidig omhu lagt op til en overgangsfase, der giver hestevæddeløbssporten mulighed for at kunne omstille sig, siger bestyrelsesformand Peter Rolin

Viser vision for fremtiden

De to nye aftaler vil ifølge bestyrelsesformanden sikre et økonomisk grundtilskud i en længere periode, mens det liberaliserede marked indfases. Og det har stor betydning for sportens fremtid.

- Der har været en forståelse for hestevæddeløbssportens særlige problematikker, men samtidig har de (forligspartierne og regeringen, red.) vist en vision for fremtiden, der giver muligheder, men samtidig kræver hårdt arbejde i sporten for at realisere potentialet.

En af dem, der har været udfordret af hestevæddeløbets vilkår, er travbanen i Nykøbing Falster. Den har i længere tid været lukningstruet, men har fået et tilskud for 2017, der i øjeblikket holder den ovenvande.