Dansk Folkeparti vil videoovervåge landsbyer

Byer med 25-40 indbyggere og med kun én indfaldsvej kan videoovervåges. På den måde kan man finde frem til gerningsmændene bag hjemmerøverierne, foreslog Peter Skaarup under dagens finanslovsforhandlinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Folkeparti fremlagde idéen som et forslag i en større diskussion omkring videoovervågning. Der er allerede sat overvågningskameraer op flere steder i København. Overvågning blev tidligere i år også foreslået i Gellerupparken, men her sagde byrådet nej til forslaget, der derfor ikke blev gennemført.

Christian Krøyer fra Lindelse var udsat for et hjememrøveri for en måned siden. TV2 ØST besøgte ham i dag se indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:081110_overvaag.flv]

Fra Venstre er der dog ikke opbakning til at sætte kameraer op i alle de mindre landsbyer. 

- På egne med problemer synes jeg det er okay at sætte kamera op, men ligefrem at sætte overvågning op overalt, det vil skabe et overvågningsdanmark, og det er jeg ikke interesseret i, siger folketingsmedlem Henrik Høegh, der selv bor på en landejendom.

Fra Socialdemokraterne er kritikken skarpere.

-Forslaget har slet ikke sin gang på jorden, det er noget af det mest populistiske, jeg har hørt længe. Der er tusindvis af landsbyer og rigtig mange bor også uden for landsbyerne. Det er fuldstændig umuligt at gennemføre, siger Flemming Møller Mortensen, der er medlem af Folketingets retsudvalg. Samtidig har han selv været udsat for et hjemmerøveri.

Se hele interviewet med Flemming Møller Mortensen

-De kom hætteklædte, og de havde stjålet en bil, sat falske nummerplader på. Hvad er det, man vil fange på kamera, som politiet vil kunne bruge i efterforskningen? Det kan jeg ikke se, og det er derfor, jeg synes, det her er ren populisme.