Dansk Folkeparti vil droppe stort vindmølleprojekt

Dansk Folkeparti og de konservative forlade forliget om at bygge en planlagt havvindmøllepark på Kriegers Flak. Projektet skulle ellers skabe job hos os.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Strømmen er blevet for dyr for forbrugere og virksomhederne.

Det mener Dansk Folkeparti og De Konservative, der nu vil droppe opførelsen af den ellers prestigefyldte vindmølle Kriegers Flak. Den skulle opføres i et lavvandet område af østersøen, hvor Danmarks, Tysklands og Sveriges grænser mødes.

Men parken vil blive dyr for forbrugerne, og derfor er det bedst at droppe projektet nu, mener partierne, der kræver nye beregninger af økonomien.

Det skriver Børsen.

Skulle give billigere strøm

Kriegers Flak er den danske del af projektet, der omfatter en stor havvindmøllepark i både den danske, svenske og tyske del af havet. Derudover skulle nye el-kabler mellem landene gennem området sikre alle tre lande mulighed for at købe billig strøm af hinanden.

Problemet for de 2 borgerlige partier er, at det store energiforlig mellem partierne på Christiansborg er blevet dyrt for især virksomhederne, der tynges af den særlige PSO-udgift, der skal støtte omstillingen til mere miljørigtig energi. Det er blevet meget dyrere, end de forventede, da de indgik forliget, mener de.

Energi- og klimaminister Martin Lidegaard (R) afviser dog kritikken. Han mener ikke, at der er kommet nye tal på bordet, der kan begrunde en ændring af politikken på området.