Danmarks bedste politihunde er fra Sydsjælland og Lolland-Falster

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har vundet danmarksmesterskaberne for patruljehunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der falder måske lidt ekstra godbidder af til et hold af politihunde fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der i starten af ugen sammen med deres hundeførere deltog i danmarksmesterskaberne for patruljehunde i Middelfart.

Holdet løb nemlig af med sejren.

quote Sydsjælland har de bedste førerhunde og hundeførere. Det er et samspil

Flemming Hartmann, holdleder

- Det er rigtig dejligt. Det er en stor ting for hundeførerne at vinde de her ting, siger politikommissær Flemming Hartmann, der er leder af hundesektionen i politikredsen, til TV ØST.

- Sydsjælland har de bedste førerhunde og hundeførere. Det er et samspil.

Bliver bedømt på lydighed

Alle landets politikredse mødes en gang om året til danmarksmesterskaberne og konkurrerer i hold om at løse flest mulige opgaver. Opgaverne tager udgangspunkt i hændelser, der er en del af hundene og deres føreres daglige arbejde.

- Det kan for eksempel være, at de skal finde en gerningsmand eller genstande, der er blevet brugt til kriminalitet. Vores hunde fandt så lidt mere end andre, siger Flemming Hartmann.

quote Sejren betyder rigtig meget for os, for det er en konkurrence, hvor de bedste hunde og de bedste hundeførere deltager

Flemming Hartmann, holdleder

Politikommissæren fortæller, at hundene også bliver bedømt på, om de er lydige. Der er i alt fire store øvelser, som hunde og hundeførere skal igennem. I alt deltog 10 ud af landets 11 politikredse – kun Fyn var ikke med, fordi de var værter for konkurrencen.

- Sejren betyder rigtig meget for os, for det er en konkurrence, hvor de bedste hunde og de bedste hundeførere deltager, siger Flemming Hartmann.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vandt sidste gang danmarksmesterskabet i 2009. Næste år får de æren af at være værter ved arrangementet – og så har de fået en pokal med hjem, der kan pryde politistationen i Vordingborg.