Danmark slipper for aggressivt vintervejr i januar

De kommende dage byder på snevejr i Danmark, men vinteren formår ikke at slå sig helt fast, lyder det fra DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden nytår har det været bidende koldt over det meste af landet, men i de kommende døgn forventer DMI, at temperaturerne kommer til at stige.

Det betyder dog ikke, at handsker og halstørklæde kan gemmes væk, fortæller DMI's vagthavende meteorolog, Frank Nielsen.

- Der er ret meget slinger i vejrvalsen her i starten af måneden. Vi har haft en voldsom periode med isdøgn og kraftig vind, men i løbet af torsdag og fredag forsøger varmen at snige sig ind, og det kommer til at give nedbør, siger han til Ritzau.

- Det bliver nemlig ikke koldere end nu, så den lunere luft kommer til at konflikte med det nuværende vejr, og det kan give sne, tilføjer han.

- Næste uges start bliver lidt en blandet landhandel, som starter mildt, men gradvist bliver koldere og koldere med snebyger. Det bliver dog ikke lige så koldt, som vi lige har haft det, forsikrer han.

Varm december gør januar ekstra kold

Han fortæller desuden, at det nuværende vejr føles ekstra koldt på grund af den historisk varme december, der til tider mindede mere om efterår end vinter.

I en månedsprognose på DMI's hjemmeside vurderer energi- og langtidsmeterolog Steen Hermansen, at det nok heller ikke bliver i januar, at vinteren får sit endelige indtog i Danmark.

- Vi får vejr, der minder om det, vi kender som dansk vinter, og vi forventer temperaturer i januar ned omkring eller lidt under normalen. Så det vil føles som et markant skifte, selv om vinteren ikke for alvor ser ud til at bide sig fast, lyder det fra Steen Hermansen.

Han vurderer desuden, at man forventer, at uge tre vil indledes med temperaturer på mellem fire og otte grader.

/ritzau/