Danmark glæder sig til gruppefinale mod Taiwan

Det er gruppens to anførere der i nat brager sammen når Danmark møder Taiwan i badminton i Sydafrika.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

5-0 og 5-0. Det er resultaterne, som både Danmark og Taiwan har besejret New Zealand og Sydafrika med. Derfor bliver det i nat afgjort, hvem der skal ende som nr. 1 og 2 i Gruppe D ved Thomas Cup. Det skriver Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Blandt andre skal Hans-Kristian Vittinghus (Team Skælskør-Slagelse), Mads Conrad-Petersen og Mads Kolding (Holbæk Badminton Klub) kæmpe om førstepladsen i gruppen.
 
Lige nu er det Taiwan, der fører gruppen på en bedre pointscore end Danmark: 426-216 mod Danmarks 420-221. Forhåbentlig ser stillingen anderledes ud, når gruppen er færdigspillet i morgen.

- Det er den kamp, som vi har glædet os til. Det kan give os et peg om, hvor vi står, og det vil betyde meget for os at vinde gruppen, da det kan give os et bedre udgangspunkt i kvartfinalen, siger Kenneth Jonassen.

Hvis Danmark vinder gruppen, skal de møde en af to’erne fra en af de fire grupper, når der trækkes lod til torsdagens kvartfinaler, fremfor en af gruppevinderne, hvis de taber til Taiwan.

Individuelle nederlag kan være positive på sigt

Der skal ikke herske tvivl om, at Danmark går efter sejren mod Taiwan, men Danmark behøver nødvendigvis ikke at hente fem ud af fem sejre, som Kenneth Jonassen ser det. 

- Jeg spekulerer ikke på, om vi kan vinde kampen 5-0. Jeg tænker kun på, at vi skal have tre sejre. Der kommer både sejre og nederlag til denne turnering, og det handler om, hvordan vi håndterer både sejrene og nederlagene. 

- Jeg vil hellere stå med en 3-2-sejr end en klar 5-0-sejr, hvor vi så kun kan gå ind og skuffe dagen efter. Jeg tror, at hvis vi kommer i kneb tidligt i turneringen, kan det give noget positivt senere i turneringen, siger Kenneth Jonassen.

 

 
 
Foto: Badminton Danmark