Dankortet nede i hele landet - virker igen

Tusindvis af danskere kunne torsdag morgen ikke bruge deres betalingskort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var torsdag morgen store problemer med at anvende betalingskort i hele Danmark på grund af tekniske problemer hos udbyderen Nets.

- Det kommer til at berøre alle danskere, som er på vej på arbejde eller på anden vis skal bruge deres kort, lød det fra pressechef Søren Winge fra Nets til Ritzau.

Opdatering årsagen

En opdatering i Nets-systemet gik galt, og derfor var det i langt de fleste tilfælde ikke muligt at bruge hverken dankort, Visakort eller Mastercard i morgentimerne på togstationen, i kiosken eller hos bageren.

- Vores leverandør har i nat lavet en planlagt opdatering af vores systemer, som har betydet, at vi ikke kan behandle betalingskort på normal vis her til morgen, siger Søren Winge.

- I flere forretninger vil man kunne betale det, som hedder offline, hvis forretningen har en terminal, de kan stille om. Men som udgangspunkt skal man forberede sig på, at man ikke kan bruge kortet, når man bevæger sig ud i trafikken, tilføjer han.

Turister kan også få problemer

Nets arbejdede på at få løst problemet, men Søren Winge kunne tidligt torsdag morgen ikke sige noget om, hvor lang tid danskerne ville være dankort-lammet.

Som udgangspunkt ramte nedbruddet kun danske betalingskort, men turister med internationale kort kan ifølge pressechefen også få problemer, ligesom danskere i udlandet.

Der kan også kan være problemer med at skaffe kontanter hos bankerne i de tidlige morgentimer.

- I nogle sammenhænge vil det være muligt at hæve kontanter i pengeautomater, der tilhører egen bank og ikke kører via vores system. Men det er ikke noget, vi kan love, siger Søren Winge.

Travle teknikere torsdag

Pressechefen har ikke tal på, hvor mange transaktioner, der normalt er en torsdag morgen, men teknikerne hos Nets havde travlt, lød det.

- Det er klart, at når vi nærmer os det, vi kalder almindelig forretningstid, så begynder det at tage fart med transaktionerne, siger Søren Winge.

Klokken 7.42 var meldingen dog, at dankortsystemet kørte igen.

/Ritzau/