Dankort-spioner sigtet for millionsvindel

Politiet har anholdt yderligere to rumænere, som sigtes for at stå bag dankortsvindel til millioner af kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En bande dankort-spioner fra Rumænien har ifølge Midt- og Vestsjællands Politi afluret intetanende bankkunders koder og magnetstrimler og svindlet for millioner af kroner. Det oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller til Ritzau.

- Der er rigtig mange kort, der er blevet afluret. Jeg har ikke noget overblik over, hvor stort et beløb der er tale om, men det er i millionklassen, så meget kan jeg godt sige, lyder det fra Jens Møller.

Tidligere på måneden anholdt politiet tre rumænere, mens de var i færd med at installere elektronisk udstyr og overvågningskameraer i en hæveautomat i Ringsted. Og siden er yderligere to personer - en mand og en kvinde - anholdt og varetægtsfængslet bag dobbelt lukkede døre i byretten.

Optrævlingen af sagen sker i samarbejde mellem Rigspolitiets rejsehold, PBS samt Københavns- og Midtsjællands Politi. Ifølge politiet har dankort-spionerne dels brugt de aflurede koder og magnetstrimler til at fremstille deres egne kort, dels solgt oplysningerne videre til udlandet, hvor de sidenhen især er blevet brugt i Canada og England og en række andre lande, fortæller Jens Møller til Ritzau.

Ifølge politiet har dankort-spionerne installeret en magnetaflæser inde i selve hæveautomaten og dernæst sat et overvågningskamera op i automatens højttaler, så kundernes pinkoder kunne noteres ned.

Det er hovedsageligt Nordeas bankautomater, der er blevet ramt af svindelen. Derfor opfordrer politiet til, at man tjekker sine kontoudtog for maj og juni ekstra grundigt. Det er nemlig i den periode, svindelen har fundet sted, opkyser P4 Sjælland.