¨

Danisco sælger sukkeret fra

Foto: TV ØST

Danisco indgik mandag aftale om salg af Danisco Sugar A/S til tyske Nordzucker AG. Pris: 5,6 milliarder kroner.

Ud over prisen på 5,6 milliarder kroner modtager Danisco et kontantprovenu på 600 millioner kroner fra salg af EU-kvoter i 2007/08 og tidligere.

Samtidig har Danisco Sugar indgået forsyningsaftaler med de danske og svenske roedyrkere for de kommende roekampagner, og for at fremme købet af kapitalandele Danisco Sugar har Danisco A/S bidraget med 150 millioner kroner til de danske og svenske roedyrkere.

Salget af Danisco Sugar betegnes som sidste skridt mod at gøre Danisco til en fokuseret, biobaseret og markedsdrevet ingrediensleverandør.

Direktør for Danisco A/S Tom Knutzen glæder sig:

- Salget vil blive begyndelsen på en ny epoke for Danisco, og vi vil fortsat arbejde engageret med vores strategiske prioriteter, siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Tidslinje over dansk sukkerproduktion:

1872: C.F. Tietgen grundlægger De Danske Sukkerfabrikker, der får hovedkvarter på Langebro i København. Stedet, hvor Danisco i dag har hjemme.
1881: Tietgen står også bag De Danske Spritfabrikker.
1934: Handels - og Industri Compagni, Danisco, bliver udskilt fra Spritfabrikkerne som selvstændig virksomhed. Det sker, fordi staten ønsker en klar adskillelse mellem den koncessionerede sukkerproduktion og de øvrige aktiviteter i Spritfabrikkerne.
1989: Fusion mellem Danske Sukkerfabrikker, Danske Spritfabrikker og Danisco til Danisco A/S. Samme år køber koncernen Andelsselskabet Sukkerfabrikken i Nykøbing, hvilket gør Danisco Sugar til den eneste sukkerproducent i Danmark.
1991: Danisco køber otte sukkerfabrikker i det tidligere Østtyskland.
1992/93: Danisco Sugar køber Sockerbolaget of Sweden.
1998: Danisco Sugar køber fire sukkerfabrikker i Litauen.
1999: Danisco fusionerer med Cultor, og Finnsugar bliver en del af Danisco Sugar.
2008: Danisco sælger sukkerdelen til den tyske virksomhed Nordzucker for 5,6 milliarder kroner.
Kilde: Danisco.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App