¨

Cykelister vil cykle 600 kilometer for den gode sag

Tour de Sjælland er tilbage for fjerde år i træk, og i år vil 75 deltagere cykle 600 kilometer - lige fra Jyderup til Møn.

Et 4-dages motionsløb kaldet Tour de Sjælland skydes i gang den 15. juni og vil byde på en 600 kilometer lang strækning.

De 75 deltagere vil negynde deres tur ved Jyderup Hallen og tager derefter ruten igennem Hillerød, Møn, Skælskør for til sidst at slutte i Jyderup igen den 20. juni.

Arrangørerne lægger ikke vægt på tid, men derimod på sikkerhed, godt sammenhold og socialt samvær.

Støtter en god sag

Men turen handler ikke kun om motion og godt samvær. Det handler også om at rejse penge til Cystisk Fibrose. Det er også til glæde for flere af både deltagere og frivillige hjælpere, som er ramt af sygdommen.

Overskuddet fra løbet går til Cystisk Fibrose foreningen, hvortil løbets arrangører sidste år kunne overdrage en check på 60.000 kroner.   

Ud over flere deltagere, der selv er ramt af sygdommen, er der også flere deltagere med på turen, som enten har mistet et barn, eller som selv har et barn med Cystisk Fibrose.

Derfor håber Tour de Sjælland på i år at kunne overrække et endnu større beløb til foreningen, når de ankommer til Jyderup Stadion lørdag den 20. juni klokken 13.00.

​Cystisk fibrose - en kronisk, arvelig og medfødt sygdom

Cystisk fibrose også ofte kaldet CF, er en arvelig genetisk betinget sygdom, der primært kommer til udtryk i lungerne. Sygdommen udvikler sig meget forskelligt hos patienterne. 

I Danmark er cirka 3 % af befolkningen eller 1 ud af 34 personer anlægsbærere for 
cystisk fibrose, det vil sige cirka 150.000 danskere er bærere af genet, der disponerer for cystisk fibrose. Kun hvis begge forældre er anlægsbærere, er der risiko for at få et barn med cystisk fibrose.

I Danmark fødes årligt cirka 15 børn med cystisk fibrose. Der er cirka 450 danskere med cystisk fibrose, og 289 af dem behandles på Rigshospitalet (2006). 

Kilde: Rigshospitalet 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App