¨

Cykelhandlere lapper ikke længere cykler

Det er måske snart slut med at få lappet en punkteret slange hos cykelhandleren. Er man så uheldig at punktere på sin cykel, må man derfor selv i gang med dækjern, vandbalje, lapper og lim

Det er krav fra Arbejdstilsynet, der gør, at mange cykelhandlere nu vil droppe at lappe cykler.

Arbejdstilsynet har nemlig ifølge brancheforeningen Danske Cykelhandlere opstillet store krav til  dyr udsugning og anskaffelse af åndedrætsværn på grund af den lim, som cykelhandlerne bruger til lapningen, og disse krav medfører at cykelhandlerne i fremtiden må udskifte hele slangen, hvis de vil hjælpe en "punkteret" kunde.

- Man kan lige så godt sætte en helt ny slange i. Det bliver samme pris, som hvis man hver gang skulle bruge tid på at iklæde sig alle de her sikkerhedsting, siger direktøren for Danske Cykelhandlere, Erik Oddershede.

Foreløbig har mere end halvdelen af  cykelhandlerne allerede rettet ind efter foreningens opfordring, oplyser Erik Oddershede, og flere steder har man sat skilte i vinduerne, hvor der står, at der ikke længere vil blive lappet cykler.

Arbejdstilsynet fralægger sig dog alt ansvar for, at cykelhandlernes brancheforening har følt sig presset til at indstille  lapning af cykelslanger.

Arbejdstilsynet vil derfor nu tage kontakt til cykelhandlerne for at få klarhed over, hvad der er hoved og hale i sagen.

 

Men måske er det slet ikke så svært selv at lappe en cykel.

Du kan se, hvordan man bliver sin egen cykelsmed  her

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App