Citrontærte og is

Citrontærte og is

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag besøger Mad med mere Den tykke kok. Ja, det hedder restauranten altså. Den ligger på Kalundborg station - en central placering, der giver massere af travlhed. Bagefter laver Mads Gudiksen selv citrontærte og is med kokken David Jensin.

OPSKRIFT:

Is

5 pasteuriserede æggeblommer

1/2 l piskefløde

200 gr  honning

 

Tærte

125 gr smør

75 gr sukker

155 gr hvedemel

 

4 æg

250 gr sukker

1/2 dl friskpresset citronskal

Skal fra 1/2 økologisk citron

30 gr hvedemel

1/2 tsk bagepulver

 

Isen laves ved at piske alle ingredienserne godt sammen og køre den på en ismaskine.

Alternativt kan den hældes i små folieforme eller een stor og fryses i mindst 4 timer

 

Lav tærten:

Pisk smør og sukker lyst. Vend melet i og kom dejen i en smurt springform. Bag midt i ovnen på 180 gr i ca 20 min. Afkøl bunden bagefter

 

Til fyldet piskes æg og sukker sammen og vend citronsaft og skal i.

Bland mel og bagepulver og pisk det i dejen tilsidst.

 

Fordel fyldet over den bagte bund og bag igen i ca 20 min.

 

Velbekomme

Du kan hente opskriften her


Nyhedsoverblik