Chokolade chock

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det chokolade, som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver chokolade chock

Her finder du råvarerne:

Økoladen i Ørslev er en 100% økologisk chokoladefabrik, der blev startet i 2001 og er en af verdens største producenter af økologisk pålægschokolade. Økoladen producerer også en lang række andre økologiske chokoladeprodukter - bl.a. Chok O Blok, som findes i 9 varianter.Økoladen beskæftiger 9 ansatte og leverer til IRMA, Helsekostbutikker og udvalgte Kvickly og SuperBrugsen butikker. Læs mere:www.oekoladen.dk

Ganashe:100 gr Chokolade10 gr Smør½ dl Fløde1 spsk Rom1 tsk Hindbær likør

Mousse:375 gr mørk chokolade150 gr smør7 pasteuriserede æggeblommer7 pasteuriserede æggehvider80 gr sukker

Varm chokolade:½ l Mælk1 dl Rom100 gr Chokolade

100 gr. Friske hindbærFrysetørrede hindbærFrisk mynte

Skær chokoladen ud i små stykker

Ganashe:Kom fløde, rom, hindbærlikør og smør i en lille kasserolle. Lad det koge op og tilsæt så chokoladen lidt ad gangen. Indtil konsistensen bliver tyk og næsten ikke flydende mere. Sæt det på køl i ca. en halv time

Mousse:Lad chokolade smelte over vandbad. Husk at røre lidt engang imellem. Tilsæt smør, rør godt rundt. Sluk for bluset men lad chokolade stå over det varme vand. Rør æggeblommerne i. Pisk æggehvider stive og vend chokoladen forsigtigt i

Varm chokolade:Opvarm mælk i en tykbundet gryde, tilsæt rom og smelt så chokoladen i

Kom moussen i små glasLæg ganashen i bunden af tallerkenen. Kom de små glas ved siden af. Pynt med friske hindbær, frysetørrede hindbær og  frisk mynte og evt. hvid chokolade revet udover.

Hæld den varme chokolade op i krus


Nyhedsoverblik