¨

Chikanekørsel bag bil-uheld

Foto: TV ØST

Det var chikanekørsel, der lå bag et uheld på Holbæk-motorvejen søndag.

En 39-årig mand blev så irriteret over en anden bilists kørsel, at han kørte ind i ham. En manøvre, der gjorde, at den 39-årige selv endte i autoværnet. Efter uheldet stak han af fra stedet.

- Det ser vi ganske alvorligt på, fordi det kan blive ret farligt, når sådan noget sker ude på motorvejen, siger Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

En ældre kvindelig bilist uforvarende indblandet i uheldet i søndags, da hun ikke kunne nå at undvige den 39-årige.

Det kan gå helt galt, når aggressionerne sidder med bag rattet. For godt to år siden mistede en 26-årig kvinde livet ved Ringsted på grund af chikanekørsel.

- Mange gange ender det bare med, at man giver hinanden fingereren eller kipper med lyset og truer af hinanden, men i sjældne tilfælde sker der også det, at man stopper op på motorvejen og som i det her tilfælde går galt for en af parterne, forklarer Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Og det sker ofte, at bilister mister temperamentet i trafikken. Faktisk har hver fjerde været udsat for chikane på vejene. Det viser en undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd.

Politiet fik i tirsdag fat i den 39-årige mand, som har erkendt, at han var indblandet i uheldet på Holbæk-motorvejen. Ingen kom til skade ved uheldet. Men politiet ser alligevel alvorligt på sagen

Når biler kører sammen med 110 km i timen på motorvejen, så kan det næsten kun gå galt, og hvis man slipper fra det helskindet, så har man været heldig, mener Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet jurister vil nu vurdere, hvad der skal ske med den 39-årige bilist.

02:10 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App