Carls Holst snupper udvalgsposter fra lokalpolitikere

Det er kun en lille måneds tid siden, at Carl Holst trådte tilbage som forsvarsminister. Nu høster han flere udvalgsposter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsvarsministeriet er fredag blevet afløst med en post som kirkeordfører for Venstre.

Dermed skubber den tidligere forsvarsminister Carl Holstdet lokale folketingsmedlem  Louise Schack Elholm (V) af pinden som ordfører. Hun er valgt i Sjællands Storkreds.

- Jeg glæder mig nu til at tage fat for alvor på mit arbejde som folketingsmedlem. Jeg er glad for mine udvalgsposter og ordførerrollen på kirkeområdet, ligesom jeg ser frem at arbejde i Folketinget for den egn, som har valgt mig, siger Carl Holst til TV SYD.

Men det er ikke den eneste post han har fået fredag. Rokaden i Venstre betyder nemlig, at det andet lokale folketingsmedlem, Jacob Jensen (V), må udtræde af beskæftigelsesudvalget.

Jacob Holst var blot forsvarsminister i 93 dage, får han gik af efter en større mediestorm om mulige uregelmæssigheder under hans valgkamp i Sønderjyllands Storkreds.

Udover posten som kirkeordfører har Carl Holst fået plads i bl.a. Retsudvalget, Social- og Indenrigsudvalget, Grønlandsudvalget samt Børne- og Undervisningsudvalget.