Camping hitter i finanskrisen

Finanskrise - et ord der normalt er omsværmet af negative historier om mindre forbrug. Men sådan er det ikke alle steder. På campingpladserne oplever de, at krisen gør flere til campister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Ud med med charterfly og spaghetti bolognnese og ind med grillpølser og campingvogne. Flere danskere har valgt at droppe udenlandsferierne til fordel for en campingtur i Danmark.

Indtil sidste år tog Gitte Andersen, hendes mand og deres fire børn på charterferie hvert år, men nu har de altså droppet flybilletterne til fordel for campistlivet.

- Vi har jo ligesom alle andre overvejet vores økonomiske situation. Vi har fire børn og har kigget lidt på campingbranchen, og den er blevet ligeså luksuriøs som at tage en tur på charterferie, Siger Gitte Andersen fra Vemmelev.

Finanskrisen gør flere til campister, og det mærker de også på campingpladserne. På Storebælt Camping- og Feriecenter er de lige nu i gang med de sidste forberedelser inden påsken. De oplever, at antallet af reservationer er flerdoblet i forhold til samme tid sidste år.

- Forventningerne til campingbranchen i 2009 under finanskrisen er, at vi får en kanon sæson. De tidligere år har vi haft nogle få bestillinger, når vi har åbnet 1. marts, og i år har vi helt vildt mange. Pinsen er allerede helt udsolgt, siger Flemming Jensen fra Storebælt Camping- og Feriecenter.

Tendensen med campingpladser, der får masser af bestillinger, ser man også i resten af regionen. Vi har talt med syv campingpladser på Sjælland, der på nuværende tidspunkt melder om 20-100 procent flere bookinger i forhold til sidste år. Grunden til det er finanskrisen, lyder det fra en professor i økonomi.

- Der er ingen tvivl om at finanskrisen har gjort at mange er blevet ledige, og mange frygter for deres job. Derfor tænker mange sig om, inden de bruger alt for mange penge på en sommerferie, siger Bent Greve fra RUC.

Hos familien Andersen er påske- og sommerferien bestilt - og de skal selvfølgelig holdes på campingpladser.

- Der er faktisk en stor forskel. På charterferie er man jo nærmest lukket inde. Det synes jeg jo ikke man er på camping, så vi har tommelfingeren opad.