Byggeledighed fordoblet

Ledigheden i byggeriet er i kraftig vækst - og det bliver endnu værre, forudser Dansk Byggeri. Hårdest ramt af ledighed er murerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Krisen kradser for alvor i byggeriet, hvor ledigheden er fordoblet på mindre end tre måneder til nu  4,4 procent. Den hastigt stigende byggeledighed - som nu er den højeste siden 2004, rammer især murere, tømrere og malere og får nu både arbejdsgivere og lønmodtagere til at gentage ønsket om at øge de offentlige investeringer, skriver fagbladet 3F.

Politikerne undervurderer både styrken og hastigheden i ledighedsudviklingen, vurderer afdelingschef Torben Liborius, Dansk Byggeri.

- Det er rigtigt, at vi kommer fra et lavt udgangspunkt, men vi er hastigt ved at indhente både 2004 og 2005, og udsigterne er ikke gode. Virksomhedernes ordrebøger er bekymrende tynde, så vi har nok desværre ikke set det værste endnu, siger Torben Liborius.

Højeste ledighed på over otte procent står murerne for, og her skal man helt tilbage til 2002 for at finde tilsvarende høj ledighed i samme periode, viser tal fra byggeforbundenes a-kasser fra slutningen af november.